fbpx

Ar trebui să utilizezi un ser? Cum este diferit de hidratanți

Când vremea se usucă, apelează la un ser. Nu am crescut niciodată auzind despre seruri. Chiar și primul set de îngrijire a pielii pe care mi l-a oferit mama mea în adolescență consta doar din demachiant, toner și cremă hidratantă. Acum, desigur, îngrijirea pielii este mult mai expansivă – și cu un motiv întemeiat. Există mai multe științe și informații disponibile astăzi decât oricând despre cele mai bune practici de îngrijire a pielii. Cu aceste informații sub centurile noastre, oamenii văd rezultate reale prin respectarea unei rutine consistente. Dar asta nu înseamnă că nu este confuz. Mai ales când vine vorba de seruri și creme hidratante, poate fi dificil să știi pe care să le folosești, când și ce produs vizează ce probleme.

Iată câteva lucruri de știut despre seruri și de ce ar trebui să incluzi unul în rutina zilnică de îngrijire a pielii. Poți utiliza aceste informații pentru a construi și proiecta propria rutină de îngrijire a pielii care funcționează cel mai bine pentru tine, în funcție de zonele vizate.

Seruri vs. Hidratante

Potrivit dr. Frauke Neuser, principalul om de știință al lui Olay, diferența dintre seruri și creme hidratante constă în concentrația produsului. „Serurile sunt de obicei formule destul de concentrate, care conțin ingrediente vizate pentru a aborda probleme specifice ale pielii, cum ar fi decolorarea sau ridurile”, spune Dr. Neuser. Când aplici ser, ai nevoie doar de câteva picături de produs. Dr. Neuser spune că mulți experți în frumusețe aplică seruri la vârful degetelor mai întâi pentru a încălzi ușor produsul înainte ca acesta să atingă fața. „Aplică-ți-l cu o mișcare de atingere pentru a permite serului să se absoarbă rapid și uniform”, spune ea.

În timp ce serurile au o textură mai ușoară concepută pentru a fi absorbite rapid, cremele hidratante „sunt de obicei mai bogate în textură și asigură hidratare intensă imediat și în timp”, spune dr. Neuser. De aceea, este o idee bună să le folosești ca parte a unei rutine zilnice de îngrijire a pielii.

Ce ingrediente trebuie să cauți atunci când cumperi seruri

Acest lucru depinde de stările de piele vizate.

Dacă ai pielea uscată, acidul hialuronic acționează ca un magnet de umiditate pentru piele, potrivit dr. Neuser.

Dacă ai pielea roșiatică, caută-ți un ser care conține vitamina B3, despre care Dr. Neuser spune că poate ajuta la calmarea iritațiilor și la întărirea barierei naturale a pielii. Un ser care conține vitamina C va ajuta la strălucirea pielii și ar putea ajuta la reducerea roșelii.

Când ar trebui să aplici seruri?

Până acum, probabil că ești convinsă că ar trebui să utilizezi un ser, dar unde se încadrează într-o rutină zilnică de îngrijire a pielii? Potrivit dr. Neuser, serurile ar trebui aplicate de două ori pe zi, atât dimineața, cât și seara înainte de culcare. „Serurile ar trebui utilizate în mod ideal după curățare și înainte de a aplica o cremă hidratantă”, spune ea.

Poți utiliza același ser de două ori pe zi sau îl poți schimba, în funcție de problemele de piele pe care ai. Dacă vrei să începi ziua cu un ten luminos, ia-ți un ser care conține vitamina C și schimbă-ți-l noaptea. „Depinde puțin dacă abordezi o problemă specifică sau dacă vrei mai multe beneficii pentru piele. Nu este bine sau rău ”, spune dr. Neuser. „Orice funcționează pentru tine este bun”.

Dacă nu ai folosit niciodată un ser până acum și știi că ai pielea sensibilă, începe prin testarea acestuia pe un mic plasture de piele pentru a verifica reacțiile. Dacă totul pare bine, începe să-l utilizezi o dată pe zi. Probabil că vei observa o schimbare în decurs de câteva săptămâni.