fbpx

Albirea dinților: tot ce trebuie să știi

De la benzi până la albire și truse la domiciliu, trecem în revistă toate opțiunile de albire a dinților.

Albirea dinților a devenit din ce în ce mai populară pe măsură ce cu toții continuăm să ne străduim pentru perfecțiune (mai ales pe Instagram). Și pe măsură ce cererea noastră de tratament a crescut, a crescut și disponibilitatea, accesibilitatea și tehnologia din spatele procesului. Indiferent că vrei o soluție rapidă prin benzi de albire a dinților înainte de petrecere, un kit de acasă pe care îl poți folosi singur sau o slujbă profesională la dentist, există atât de multe modalități de a face acei dinți albi sidefii chiar mai albi. Aici, vorbim despre opțiuni…

BENZI DE ALBIT.

Poate cea mai simplă și mai ieftină metodă de albire a dinților, benzile sunt ușor disponibile la majoritatea magazinelor de înfrumusețare. Fâșiile de albire sunt un favorit ferm. În timp ce profesioniștii includ costul și ușurința aplicării, benzile sunt mai puțin eficiente decât decolorarea dentară profesională, deci, dacă vrei o transformare completă, ar trebui să iei în considerare această opțiune.

CĂRBUNE  DE ALBIRE.

Albirea dinților poate provoca unele sensibilități și disconfort, așa că, dacă ești îngrijorat de acest lucru, recomandăm să iei în considerare o abordare chiar mai blândă. Pulberile de cărbune oferă dinților o curățare profundă, lustruind și îndepărtând petele, toate fără a afecta smalțul de pe dinți. Dacă totuși vrei schimbări radicale, acesta nu va fi ideal.

ALBIRE CU LASER.

Acest proces profesional de albire este administrat pe scaunul dentistului și, de obicei, îți va restitui cei mai mulți bani din toate metodele. Înălbitorul este aplicat pe dinți, iar apoi laserul este folosit pentru a încălzi agentul pentru a-i crește eficacitatea. Fiecare sesiune poate dura aproximativ o oră și este posibil să ai nevoie de câteva încercări înainte de a observa schimbări uriașe. Deoarece în timpul acestui tratament sunt utilizate concentrații mari de înălbitor, nu este recomandat persoanelor cu dinți deosebit de sensibili. De asemenea, trebuie să fii examinat de către un profesionist înainte de a începe tratamentul.

ALBIREA PROFESIONALĂ A DINȚILOR.

Dacă vrei să vezi o schimbare dramatică și să ai un kit pe care îl poți folosi acasă ori de câte ori ai nevoie, atunci mergi la medicul dentist pentru a întreba despre albirea profesională. Am încercat-o noi și iată ce am aflat.

Ce trebuie să știi

Înainte de a putea merge mai departe cu albirea profesională, se recomandă să mergi la medicul dentist pentru o verificare completă. Ei pot vorbi și despre orice preocupări pe care le-ai avea cu privire la proces. Dr. Krystyna, chirurg dentar estetic și estetician facial, a recomandat, de asemenea, să vizitezi un igienist înainte de a fi tratat, pentru a elimina acumularea de plăci și pete. Odată ce a fost clar, ea a avertizat și asupra efectelor secundare ale peroxidului. Da, sensibilitate, dar și necesitatea de a tăia mâncarea și băuturile colorate – adică curry, vin roșu, cafea – dacă ai vrea să vezi cele mai bune rezultate.

Procesul

Procesul de creare a tăvilor de albire a fost mult mai simplu decât mi-am imaginat. Dr. Krystyna a folosit matrițe de lut pentru a crea tăvi personalizate pentru gură – un proces ușor incomod, dar care a durat doar câteva minute. Apoi, 7-10 zile mai târziu, tăvile erau gata de colectat. Dr. Krystyna mi-a arătat cum să aplic înălbitorul pe tăvi, aplicând doar o cantitate mică din seringă în fiecare „canelură” a dinților pe care am vrut să o albesc. Urma să folosesc tăvile în fiecare noapte timp de două săptămâni pentru a vedea transformarea.

Cum m-am descurcat

Aceste tăvi erau foarte ușor de utilizat și de fapt extrem de ușor și confortabil de purtat noaptea. Am experimentat sensibilitate, așa că am decis să iau o pauză de la albire ori de câte ori a devenit prea dureroasă și am constatat că doar o noapte liberă mă lăsa, de obicei, să revin la normal a doua zi.  Aș recomanda înălbirea din mai multe motive. Nu numai că este o metodă sigură care garantează cele mai bune rezultate, dar durează și cel mai mult timp – până la 24 de luni dacă continui să eviți alimentele colorate după tratament. Celălalt beneficiu este că, odată ce ți-ai făcut tăvile, poți achiziționa pur și simplu înălbitor de la dentist de fiecare dată când vrei un tratament suplimentar pentru un cost relativ mic.