fbpx

Aceasta este ordinea corectă pentru aplicarea machiajului tău

Învățarea de stratificare a machiajului ca un profesionist va spori efectele produselor tale de frumusețe. Aplicarea produselor de frumusețe ar trebui să fie o succesiune de răsfăț ca și cum ne-am masa fețele cu tot felul de uleiuri și creme somptuoase. Deci, de ce simțim incertitudine când vine vorba de netezirea cremei noastre pentru ochi? Îți spunem de ce – deoarece ordinea de aplicare a produselor de frumusețe este încurcată.

Acesta este un ghid cu privire la ordinea perfectă pentru toate produsele tale, ceea ce va asigura efectele optime din serurile și produsele atât de mult râvnite.

 1. Curăță

Clătește și repetă acest pas pentru a-ți elimina fiecare bucată de murdărie de pe piele; prima curățare atacă murdăria de suprafață, iar cea de-a doua va ajunge chiar până la pori.

 1. Toner

Eliminarea tonerului este ca și cum îți scrii dizertația, apoi renunți să o salvezi; face tot efortul de curățare inutil, deoarece murdăria profundă poate rămâne. Curăță-ți tenul cu un disc demachiant de bumbac pentru a clarifica porii.

 1. Tratament pentru față

Dacă folosești orice tip de tratament topic pentru a bloca acneea sau pentru a ușura cicatricile, aplică-le acum pentru a le permite să ajute efiecient pielea.

 1. Ser

Regula generală cu cremele de față este că ar trebui să începi cu cele mai ușoare produse în primul rând, iar serurile se mulează cu formule subțiri care absorb cel mai eficient. Aceste loțiuni concentrate furnizează ingrediente active adânc în pori, deci asigură-te că folosești unul care să satisfacă cele mai mari probleme de îngrijire a pielii tale.

 1. Crema pentru ochi

Câte dintre voi ați lăsat crema pentru ochi la final în ritualul tău de îngrijire a pielii? De fapt, aceasta ar trebui să se folosească înainte de hidratant, ulei și SPF. La fel ca serurile, aceste loțiuni sunt subțiri și trebuie să fie limitate de bariere, așa că aplică-le înainte de crema de față, folosind buricele degetului inelar.

 1. Hidratantul

Hidratantul nu este negociabil – chiar dacă pielea ta este uleioasă – aplic-o și maseaz-o cu mișcări în sus și în exterior.

 1. Uleiul

Dacă speri să profiți de avantajele strălucirii pielii, pune-ți ulei facial peste zonele uscate pentru a completa hidratantul. În timp ce uleiul este unul dintre puținele produse care pot penetra crema de față, același lucru nu se poate spune când cele două produse sunt aplicate în ordine inversă.

 1. SPF (protecția solară)

Aplicarea SPF imediat după curățare va face ca restul produselor tale să fie inutile, dar aplicat la final, asigură ritualului tău de frumusețe o funcționare la întregul său potențial.

 1. Primer

Ordinea corectă vine în joc pentru a-ți salva regimul de machiaj, de asemenea, asigurându-te că vei obține un efect impecabil al bazei de machiaj. Secretul este un bun primer, care acționează ca un magnet pentru a ține baza și, grație noilor descoperiri, poate aborda și probleme precum tenul uleios sau cu pete.

 1. Fondul de ten

Există multe mituri care înconjoară aplicarea fondului de ten, dar pentru a obține cele mai bune rezultate, trebuie să-i înțelegi bine rolul. Pune baza inițială în jos într-un strat ușor, subțire pentru un aspect natural, iar apoi puteți folosi pasul 11 pentru a trece peste orice pete.

 1. Concealer

Dacă există zone pe fața ta care ar necesita o acoperire suplimentară, aplică-l cu încredere cu o perie și amestecă-l ușor.

 1. Pudra

Pudra pentru față este concepută pentru a alinia machiajul și pentru a absorbi uleiul în exces, astfel încât să străpungă zonele – T strălucitoare, bărbia și sub ochi.

 1. Bronz, apoi fardul de obraz

Cremele de bronz sub formă de pudră sunt create pentru a conferi machiajului o structură blândă, așa că aplică-le înainte de a defini obrajii cu o atingere de fard.

 1. Fard de ochi și ochelari, apoi rimel

Ai grijă să fi aplicat deja fardul de pleoape înainte de rimel, tocmai pentru a nu rămâne urme nedorite pe gene.

 1. Sprâncenele

Intensitatea sprâncenelor ar trebui să completeze fardul tău de ochi, fardul de obraz și rujul, așa că ia un creion și fii atentă la potrivirea lor cu restul aspectului.