fbpx

A apărut o nouă soluție medicală împotriva căderii părului

Oamenii de știință par să se fi mutat cu un pas mai aproape de o soluție împotriva căderii părului. Pentru prima dată, cercetătorii au fost în măsură să crească fire de păr complet noi pe pielea umană.

Noua tehnică ar fi drastic diferită de opțiunile curente de tratament disponibile pentru căderea părului, deoarece ar folosi celulele proprii ale oamenilor pentru a genera părul nou.

În cadrul studiului, cercetătorii au îndepărtat celulele de la baza foliculilor de păr uman și le-au crescut în picături suspendate de pe capacul unui vas Petri. Apoi au injectat celulele în pielea umană fără păr. În cinci din cele șapte grefe, foliculii de păr nou au crescut. Testele suplimentare au confirmat că foliculii au fost umani.

Dar chelia nu a fost încă rezolvată. Tipul de păr produs a fost foarte mic și fin, potrivit cercetătorilor. Numai 22% din genele care funcționează în mod normal în celulele foliculare au funcționat. Este nevoie de mai multă muncă pentru a vedea dacă pot fi crescute fire de păr mai gros, de o calitate mai bună, dar cercetătorii sunt optimiști că poate fi dezvoltat un tratament eficient pentru chelie.

Tratamentele actuale pentru chelie nu implică producerea de fire noi de păr.

Transplanturile de păr, de exemplu, schimbă pur și simplu părul prin mișcarea foliculilor din partea din spate a capului în față, lăsând cicatrici pe partea din spate a capului, ceea ce poate fi o opțiune deosebit de îngrijorătoare pentru femei.

Alte tratamente se concentrează mai degrabă pe încercarea de a revitaliza foliculii de păr existenți sau pe moarte, decât pe creșterea foliculilor complet noi.

Această tehnică nouă ar putea fi folosită teoretic atât la bărbații, cât și la femeile care suferă de căderea părului.