9 produse de înfrumusețare populare care sunt de fapt inutile
Folosești zilnic o cremă de zi, un scrub de față sau un toner? Dacă da, ești sigură că pielea ta are într-adevăr nevoie de toate aceste produse? Se pare că, în fiecare an, risipim milioane pe articole de frumusețe inutile, care nu ne pot minimiza porii, nici nu ne scapă de acele mici riduri din jurul ochilor. Din păcate, nici nu ne gândim la acest lucru și continuăm să ne pierdem banii, deoarece ochii noștri sunt atrași de ambalaje drăguțe și reclame colorate la televizor. Am aflat, așadar, care sunt produsele de înfrumusețare de care nu ai cu adevărat nevoie, deoarece sunt total inutile sau pot fi ușor înlocuite cu altceva. În ordine descrescătoare…
9. Măști pentru față. Măștile de față sunt un exemplu clasic de produs de frumusețe „doar ca să te simți bine” care este absolut inutil. De fapt, dacă simți nevoia să folosești săptămânal o mască de față, probabil că este ceva în neregulă cu rutina ta zilnică. Ce să folosești în schimb: Dacă pielea ta se simte grozav după o mască de iaurt, este probabil din cauza acizilor care îndepărtează celulele moarte și facilitează pătrunderea umidității în piele. În acest caz, încearcă să schimbi crema pentru față. Dacă pielea grasă se simte mult mai bine după ce ai folosit o mască de argilă, încearcă să incluzi un produs cu acid salicilic în rutina de îngrijire a pielii.
8. Îndepărtarea machiajului. Astăzi, există tone de produse de curățare inovatoare care pot îndepărta atât machiajul, cât și curăța pielea în același timp. Acesta este motivul pentru care produsele de îndepărtare a machiajului, separate, au devenit destul de învechite și inutile. Ce să folosești în schimb: apă micelară sau ulei de nucă de cocos. Alege orice vrei pentru a facilita rutina de îngrijire a pielii.
7. Crema pentru ochi. Crema de ochi este de obicei marcată pentru „zona sensibilă din jurul ochilor”. Dar nu crezi că sună puțin ciudat? În realitate, majoritatea cremelor pentru ochi nu fac altceva decât să hidrateze doar suprafața pielii tale, deoarece nu pot ajunge suficient de adânc. Deci, chiar dacă există rezultate vizibile după utilizarea cremei de ochi, este doar pentru o perioadă scurtă de timp. Ce să folosești în schimb: pielea din jurul ochilor este subțire și vulnerabilă la radiațiile UV, așa că ar trebui să hidratezi această zonă și să porți protecție solară în mod regulat.
6. Scrub exfoliant. Când exfoliezi pielea, este posibil să crezi că ai grijă de ea, dar de fapt îi faci rău. Scruburile exfoliante îndepărtează stratul exterior al pielii, eliminând o barieră care îl protejează de mediu. Desigur, pielea ta se simte mai puțin uleioasă, dar acest rezultat este temporar. După spălare, glandele de ulei încep să producă și mai mult sebum, ceea ce duce la un dezechilibru al pielii tale. Ce să folosești în schimb: în loc să te exfoliezi degeaba, urmează o rutină consistentă de îngrijire a pielii care funcționează cu adevărat pentru tipul tău de piele.
5. Crema pentru vergeturi. Vergetura este un tip de cicatrice care se dezvoltă din interiorul corpului. Așadar, din păcate, nu poți face nimic cosmetic pentru a o elimina. De regulă, produsele scumpe scoase la vânzare, care promit să „diminueze” aspectul de vergeturi, le fac să apară mai bine prin hidratarea pielii tale. Ce să folosești în schimb: unt de cacao, jeleu de petrol sau orice hidratant ieftin care îți va economisi bani și va face același lucru pentru pielea ta.
4. Toner. Tonerul nu este de fapt inutil, deoarece principalul său serviciu este să scoată în evidență nivelul de pH al pielii tale. Cu toate acestea, dacă speli și hidratezi corect fața și nu folosești prea multe produse dure, pielea ta ar trebui să fie în regulă și fără toner. Dacă utilizezi toner pentru o lungă perioadă de timp, de asemenea, acesta are tendința de a deshidrata și irita pielea, deoarece conține alcool într-o formă sau alta, care elimină uleiul natural de pe față. Ce să folosești în schimb: dacă nu ai pielea foarte grasă și predispusă la acnee, poți să uiți complet tonerul și să folosești un demachiant adecvat tipului tău de piele. După spălarea feței, trebuie doar să folosești o cârpă pentru a îndepărta murdăria și resturile de machiaj.
3. Rimel rezistent la apă (waterproof). Mascara waterproof poate dura cu siguranță pentru totdeauna. Și dacă crezi că este în regulă, greșești absolut. Ceara și silicoanele care fac acest tip de rimel mai rezistent împotriva transpirației, a lacrimilor și a apei nu îți fac niciodată favoruri – aceste ingrediente îți pot usca serios zona oculară, ceea ce poate duce la pierderea timpului. Ce să folosești în schimb: rimelul simplu poate produce același efect ca și cel rezistent la apă. În plus, atunci când îl îndepărtezi, nu vei irita pielea sensibilă din jurul ochilor.
2. Loțiunea autobronzantă în duș. La prima vedere, loțiunea de auto-bronzare în duș sună ca un schimbător total de jocuri. Cu toate acestea, în realitate, nu funcționează de fapt, este greu de aplicat și lasă un miros îngrozitor în baie, care poate dura zile întregi. Ce să folosești în schimb: O loțiune tradițională, cu auto-bronzare treptată sau spuma autobronzantă corporală – va funcționa cel mai bine dacă vrei să obții un bronz frumos, chiar și fără soare.
1. Crema de zi. Cremele de zi au fost inventate atunci când femeile purtau umbrele și nu ieșeau în oraș atât de mult. Așadar, astăzi este doar un efect scump, care nu joacă niciun rol în protejarea pielii împotriva uscării sau a radiațiilor UV, mai ales dacă petreci mult timp în lumina soarelui. Ce să folosești în schimb: Dacă vrei cu adevărat să-ți protejezi pielea în timpul zilei, este mai bine să aplici o protecție solară care conține toate hidratantele și antioxidanții necesari.