fbpx

9 modalități de a folosi Aloe Vera care-ți pot face viața mai ușoară

Aloe Vera este cunoscută pentru proprietățile sale vindecătoare de miide ani. Este format din aproximativ 99% apă, iar restul este doar bunătate pură. Cei mai mulți dintre noi au auzit că este foarte eficientă pentru arsurile solare, dar aloe vera are atât de multe alte proprietăți benefice, încât cu siguranță poate fi numită super-plantă. Cercetătorii consideră că aloe vera a fost unul dintre secretele preferate ale frumuseții lui Cleopatra. Am făcut câteva cercetări despre această plantă uimitoare și am pregătit această selecție utilă pentru cititorii noștri.

1. Tratează tăieturile și rănile

Aloe vera este cunoscută de secole ca un excelent vindecător pentru diferite tipuri de leziuni ale pielii, cum ar fi tăieturile. Crește refacerea celulelor noi ale pielii și țesuturilor și accelerează regenerarea țesuturilor. Iată cum o poți folosi: Se toacă frunza pe jumătate, pe lungime și se aplică partea tăiată pe tăietură.

2. Tratează arsurile

Aloe vera a fost folosită pentru tratarea arsurilor mici de mult timp. Are un efect de răcire cum face mentolul, reduce inflamația și activează regenerarea țesuturilor și a pielii. Iată cum să o folosești: taie orice vârf de frunze, apoi taie-le pe lung. Scoate gelul limpede cu un cuțit și aplică-l direct pe arsură.

3. Tratează mușcăturile de insecte

Mușcătura de insecte provoacă mâncărime din cauza salivei care poate conține diferite toxine și alergeni care duc la mâncărimi, umflare sau iritare la diferite grade. Aloe vera oferă un efect de răcire și ușurare a durerii și mâncărimii și reduce inflamația. Iată cum îl poți folosi: Taie frunzele lung.

Aplică gelul limpede pe zonele afectate.

4. Tratează degerăturile

Aloe vera poate fi utilizat pentru a trata degerăturile ușoare și pentru a reduce daunele cauzate de ger. Are un nivel ridicat de vitamina E, care este imbatabil atunci când vine vorba de repararea pielii. Reține că înghețul este o afecțiune foarte gravă și când crezi că o ai, ar putea fi o idee bună să fii verificat de un medic. Iată cum să-l folosești pe degerături: Taie frunzele lung. Cojește stratul galben.

Aplică gelul limpede pe zona afectată.

5. Exfoliază

Aloe vera te va ajuta să-ți faci pielea să se simtă ca nouă cu acest exfoliant natural. Acest scrub elimină celulele moarte ale pielii și este atât de blând încât poate fi folosit chiar și pe pielea sensibilă. Există o mulțime de exfoliante de aloe vera și exfoliante disponibile în magazine în aceste zile, dar poți să-l faci singur dacă ai planta la îndemână. Există multe rețete și aceasta este doar una dintre ele!

2 linguri de gel de aloe vera, 2 linguri de zahăr brun organic, 1 lingură de suc de lămâie. Amestecă și aplică-l pe piele, apoi spală-l.

6. Previne coșurile și tratează acneea

Aloe vera este, de asemenea, cunoscută pentru repararea celulelor pielii și proprietățile sale anti-fungice și anti-bacteriene, care o fac foarte eficientă atunci când prevenim coșurile și tratăm acneea și rozaceea. De asemenea, ajută la orice problemă, cicatrici și piele deteriorată datorită proprietăților sale vindecătoare. Iată cum s-o utilizezi: Taie frunzele lung. Aplică gelul limpede pe zona afectată.

7. Un hidratant pentru pielea ta

Aloe vera este un excelent hidratant natural – este deosebit de bună pentru pielea uscată sau sensibilă, deoarece se absoarbe foarte repede și hidratează fără a bloca porii, spre deosebire de multe alte hidratante cumpărate din magazin. Iată cum se prepară: Taie frunzele lung. Scoateți 2 lingurițe de gel limpede. Se amestecă cu 2-3 linguri de ulei de nucă de cocos.

8. Scrub corporal

Aloe vera are caracteristici antibacteriene și antiinflamatorii foarte puternice care o fac o spălare corporală foarte eficientă și blândă. Atât aloe vera, cât și vitamina E sunt excelente pentru repararea celulelor pielii, iar uleiurile esențiale fac pielea netedă și moale. Iată cum se face scrub: Taie frunzele lung. Scoateți gelul limpede cu un cuțit – vei avea nevoie de aproximativ 1/4 din cană. Se amestecă cu săpun lichid, 3/4 dintr-o cană. Adaugă 1 lingură de vitamina E, câteva picături de ulei esențial – poate fi de lavandă, geraniu, lemongrass sau mușețel. Toate aceste uleiuri sunt foarte benefice pentru piele.

9. Tratamentul părului

Aloe vera este foarte eficient ca tratament pentru căderea părului. Conține enzime care repară celulele moarte ale pielii scalpului și stimulează creșterea nouă a părului. Taie frunzele lung. Scoate 2 lingurițe de gel limpede. Se amestecă cu 2-3 linguri de ulei de nucă de cocos. Se adaugă 1-2 linguri de miere.

Aplică-l pe scalp și păr și lasă-l timp de 40 de minute. Clătește-te și spală-ți părul ca de obicei.