fbpx

9 lucruri pe care le-am învățat de la faptul că am botox la 20 de ani

„Este o senzație ciudată când încerci să-ți ridici sprâncenele … dar nimic nu se mișcă.”

Cu siguranță nu se poate nega, cuvântul B(otox) a fost cu siguranță un punct de discuție târziu, nu doar în mass-media, ci și în cercul meu apropiat de prieteni. Ai vrea? Nu-i așa? Tu ai? Ea are?

Dar, în timp ce am doar 28 de ani, realitatea este că fluxul constant de nopți târzii, băutură excesivă (scuze, mamă) și adormind cu fața plină de machiaj, toate încep să-și arate efectele.

În calitate de editor de frumusețe de mulți ani, ideea de a apela deja la botox nu este atât de înfricoșătoare pentru mine, cât ar putea fi pentru un tânăr de 28 de ani. Da, am văzut niște variante îngrozitor de „înghețate”, strălucitoare și complet inadecvate, dar am văzut și rezultate uimitoare. Cheia? Găsirea unui specialist care știe ce face.

Pentru mine, principala zonă de îngrijorare era fruntea, despre care se spune (de către toți cei mai mari în injecții de gen), că este cerința cea mai comună pentru cei sub treizeci de ani. După prea multe arsuri solare de vacanță și recunoscând că vorbesc prin grimase foarte expresive, liniile fine slabe orizontale ale frunții au devenit mult mai proeminente. Deci, în numele jurnalismului de frumusețe, am decis să încerc și botox, așa că iată ce am învățat …

Noțiuni de bază…

1. Vârsta nu contează cu adevărat

Aveam nevoie de foarte puține „aprobări” înainte de a apela la una dintre cele mai bune clinici pentru a vorbi cu Libbie Wallace, un maestru în domeniul ei. După ce a completat un scurt formular de consultație, Libbie mă întreabă ce vârstă am. După ce am răspuns 28 de ani, a chicotit puțin, dar a continuat, zicând că nu sunt cea mai tânără clientă care i-a trecut pragul, dar mi-a spus că ar trata mereu pe cei care pot beneficia de fapt de tratament: „Este important să gestionez așteptările pacienților”.

Deci, care este vârsta ideală pentru botox? „Nu există o vârstă recomandată”, spune Wallace, iar Victoria Spyrou, expertul în injectabile la EF MediSpa este de acord: „Vârsta recomandată diferă, deoarece mușchii fiecăruia se prezintă diferit. Dacă cineva la vârsta de 21 de ani are linii dinamice vizibile care cauzează o problemă, atunci o voi trata pe acea persoană, totuși, dacă un alt tânăr de 21 de ani intră fără linii vizibile – aș refuza să i le tratez”.

Majoritatea experților sunt de acord că Botoxul poate fi, de asemenea, o măsură preventivă pentru unii clienți mai tineri, „Păstrează pielea și oprește dezvoltarea liniilor”, explică Spyrou. „Botoxul înmoaie și îngheață temporar mușchii, ceea ce înseamnă că zona tratată va rămâne plană. Dacă nu te poți încrunta fizic, atunci în timp, linia se va netezi”. Acestea fiind spuse, lipsesc informațiile despre efectele pe termen lung ale alegerii botoxului de la o vârstă fragedă. Datele de siguranță pe termen lung în aceste tratamente se concentrează de obicei asupra persoanelor mai în vârstă. Deci, la fel ca în majoritatea procedurilor cosmetice, există riscuri.

2. Dozarea va varia, de la persoană la persoană

După ce i-am transmis lui Libbie că nu vreau un aspect „prea înghețat”, ea este de acord să aplice 10 unități pe frunte și 15 în centrul „încruntării” mele – doza medie este între 10-25 de unități. M-am întins pe pat în camera ei de tratament și, în timp ce ea pregătește soluția, mi se cere să mă încrunt și să ridic sprâncenele. În timp ce fac asta, ea introduce acul, iar o doză mică de botox este introdusă pe șase puncte ale frunții și între sprâncene.

3. Da, doare un pic

Ei bine, ca și când ai fi injectat în frunte, nu există două modalități în acest sens. Ușor dar rapid și ascuțit. Imediat după ce Libbie se îndepărtează de fruntea mea, curățându-mă de sânge … asta mă face să mă încrunt puțin mai mult, pentru că resimt anumite pișcături.

4. Exercițiul fizic imediat după injecție – strict interzis

Ea mă sfătuiește că există multe conspirații în jurul botoxului – a rămâne treaz mai bine de două ore, este fals pentru începători. „Soluția durează 20 de minute pentru a se așeza în mușchi, așa că te sfătuiesc să rămâi în poziție verticală pentru a face diferența”. Cu toate acestea, ea mă sfătuiește să nu fac exerciții prea extenuante sau fierbinți în urma tratamentului (bine de mine) și să mă spăl cu atenție pe față când ajung acasă, fără să frec.

Recuperarea …

5. O mică urmă de roșeală este perfect normală

După tratament am rămas puțin roșie și pătată, așa că am anulat toate întâlnirile pe care le aveam imediat. Deși roșeața s-a estompat curând, am rămas cu câteva puncte mici de vârf. Mi se spune că vânătăile sunt frecvente, dar totul depinde de cât de sensibilă este pielea ta. Am rămas, de asemenea, cu o ușoară durere de cap, aproape ca și când aș fi purtat o șapcă de înot timp de câteva zile. Nici acest lucru nu a durat mai mult de câteva ore și nu a fost ceva pe care un paracetamol să nu-l poată remedia. Dacă ai dureri de cap mai mult de 48 de ore sau orice alte simptome, cum ar fi greață sau tulburări vizuale (deși rare), se recomandă să-ți contacezi medicul.

6. Abia după 3-5 zile se poate vedea diferența…

Un alt mit care mi s-a spus despre botox este că rezultatele sunt imediate. Ei bine, nu sunt. „Vei începe să vezi un efect după 3-5 zile”, indică medicul cosmetician Rita Rakus, „cu toate acestea, poate dura două săptămâni până când rezultatele maxime vor fi clar vizibile”. Pentru mine, fruntea mea a avut mai puțină mișcare după ziua a treia, dar abia după o săptămână întreagă după tratament s-a simțit complet imobilă. Este cu siguranță o senzație ciudată când vrei să ridici sprâncenele … dar nimic nu se mișcă.

7. Mama ta va observa diferența. Prietenul însă – nu prea

Cea mai bună reacție a venit de la mama mea, care este întotdeauna sinceră. Nu-i este frică să-mi spună că arăt obosită, palidă sau patată, dar când am văzut-o după tratamentul meu nu ar fi putut fi mai sinceră. După ce i-am mărturisit că am injectat botox, a strigat și a spus: „Wow chiar aveai nevoie de el, acum arăți atât de proaspăt, de parcă ai fi dormit grozav, timp de o lună”. Mulțumesc, mamă. Iubitul meu, pe de altă parte, nu a observat cu adevărat … câteva alte complimente în plus de la el, poate decât de obicei, dar exact asta a fost reacția pe care am urmat-o. Voiam doar să semăn cu mine, doar împrospătată. Test trecut!

8. Efectele pot dura timp de 3-5 luni

După ce îngrijirea de la experți a fost destul de simplă, nu a necesitat nimic prea obositor. Pentru a menține rezultatele optime, mi se spune să evit lucruri precum fumatul, excesul de alcool, expunerea la soare și stresul – care pot ajuta la descompunerea colagenului mai rapid, scăzând longevitatea Botox. „Întotdeauna recomand clienților mei să utilizeze zilnic un ser local antioxidant și un SPF 50”, recomandă Spyrou. Rezultatele, despre care mi se spune că ar trebui să dureze între trei și cinci luni, depind și de forța musculară, de metabolism și de stilul de viață.

9. Costurile variază, însă totul ține de „temele” tale bine făcute

Deși botoxul este acum mai disponibil ca niciodată, este atât de important să vezi un expert calificat, cu experiență, chiar dacă este mai scump. Da, există câteva clinici care vor percepe prețuri foarte mici, dar amintește-ți că, dacă pare prea bine pentru a fi adevărat, probabil că este. Fii inteligentă și cercetează. La urma-urmei, este chipul tău, nu vrei să fii nevoită să-l refaci.