fbpx

8 semne de alarmă ale corpului tău când are prea mult estrogen

Estrogenul este hormonul feminin primar care este responsabil pentru dezvoltarea și reglarea sistemului reproductiv și a caracteristicilor de gen, cum ar fi părul sub braț, creșterea sânilor și ciclul menstrual. Este foarte important să îl controlezi și să-l menții la un nivel normal, deoarece estrogenul excesiv poate provoca cancer în rândul femeilor. Iată ce susțin studiile despre semnele de avertizare ale excesului de estrogen la femei.

Cauzele producerii excesive de estrogen

Există 2 momente în care nivelurile de estrogen cresc în mod natural – în timpul pubertății și sarcinii. Dar se poate întâmpla și din alte motive. Putem obține estrogeni excesivi din mediu sau din dieta noastră. În prezent, nu este dificil să ne creștem nivelul de estrogen, deoarece este conținut în alimente care au pesticide toxice, erbicide și hormoni de creștere. Fii atent atunci când cumperi produse de la supermarket: verifică descrierea și unde a fost produs. Cu excepția acestor motive, pot exista și alte cauze care sunt legate de stilul nostru de viață:

  • Consumul excesiv de alcool și medicamente
  • Boli de inimă, diabet, obezitate și hipertensiune arterială
  • Stres

Semne de estrogen ridicat la femei

Atenție la aceste semne și nu ezita să mergeți la medic dacă e ceva care te deranjează. Dacă nivelul de estrogen este ridicat, poți simți simptome potențiale precum:

1. Umflarea și durerea sânilor

Multe femei simt modificări ale sânilor în timpul ciclului și sarcinii, deoarece sânii sunt foarte sensibili la hormoni. Dacă ai sânii dureroși sau dacă ai observat că sunt umflați mai mult decât de obicei, acest lucru poate fi din cauza estrogenului ridicat.

2. Stările emoționale

Estrogenul îți afectează starea mentală și emoțiile. Aceste sentimente îți vor aminti de simptomele PMS (premenstruale). Este posibil să te simți deprimată sau anxioasă, iar emoțiile tale pot apărea din senin, fără un motiv întemeiat.

3. Noduli fibroși la nivelul sânilor

Dacă ai dominanță de estrogeni, sânii pot deveni lăsați sau umflați. Acest lucru poate fi dureros. Nu ezita să mergi imediat la medic dacă ai găsit noduli în țesutul sânului.

4. Căderea părului

În mod normal, aceasta este o problemă de sex masculin, dar atunci când produci prea mult estrogen, poți începe să-ți pierzi părul mai mult decât în ​​mod normal. Acest lucru poate provoca o stare și mai depresivă. Dar trebuie să-ți amintești că numărul de fire de păr pierdute depinde și de stilul tău de viață.

5. Creșterea în greutate

Nu te abandona pe o canapea 24/7, pentru că e posibil ca zona coapselor tale să devină din ce în ce mai mare. Acesta poate fi un semn de exces de estrogen. Este posibil să suferi și de balonare și să lupți pentru a slăbi chiar și după ce ai început o dietă.

6. Perioadă menstruală neregulată

Ar trebui să fie un semn important pentru o femeie când menstruația ei a fost întotdeauna la timp și, dintr-odată, ajunge devreme sau târziu. Perioada menstruală este stăpânită cu atenție de nivelurile de hormoni din corpul tău, iar dacă există un dezechilibru al unuia, întreaga perioadă menstruală se poate schimba.

7. Te simți epuizat tot timpul

Dacă ai probleme cu somnul, este posibil să te simți epuizat tot timpul. Asta este normal. Dar dacă ai observat că ești obosit mai mult decât de obicei deși stilul de viață nu s-a schimbat, poate fi un semn de avertizare că trebuie să-ți verifici nivelul hormonilor.

8. Probleme cu somnul

Estrogenul excesiv poate provoca, de asemenea, diferite probleme de somn. S-ar putea să fii prea vorbăreț și să nu poți dormi, sau invers, s-ar putea să te simți adormit tot timpul. Acordă atenție dacă obiceiurile tale de somn s-au schimbat brusc fără niciun motiv convingător sau există modificări ale nivelului de stres.