fbpx

8 obiceiuri proaste pe care vei vrea să le stopezi

Este ușor să arăți cu degetele spre obiceiurile grosolane ale altora, dar, din păcate, le avem cu toții. Pe lângă faptul că sunt uneori inestetice, obiceiurile pot fi și nesănătoase și chiar ne pot îmbolnăvi. Iată opt obiceiuri la care ar trebui să renunți, împreună cu câteva sfaturi despre de unde să începi.

Rosul unghiilor. Acest comportament nervos apare adesea și în momente de plictiseală sau inactivitate. Deși nu este nimic în neregulă cu rosul unghiilor în sine, cuticulele mușcate se pot infecta, iar dinții se pot deteriora în timp. De asemenea, oferă o altă cale pentru ca germenii de pe degete să ajungă în gură. Înlocuind obiceiul cu gumă fără zahăr, te va ajuta să-ți ții gura ocupată.

Bronzare. S-ar putea să primești complimente pentru „strălucirea” ta de la prieteni, dar nu există un „bronz sănătos”. Razele UV care-ți fac bronzul pielii sunt aceleași raze UV ​​care afectează ADN-ul pielii și duc în cele din urmă la melanom mortal. În plus față de evitarea expunerii excesive la soare prin acoperirea la soare și îmbrăcarea cu protecție solară în fiecare zi, poți aplica și creme pentru piele cu vitaminele A și C. Exfoliază-te cu acid glicolic 5-8% dimineața pentru a scăpa de celulele vechi ale pielii.

Televizor înainte de culcare. Mulți dintre noi am ajuns să vedem o emisiune TV înainte de culcare ca o modalitate de relaxare. Din păcate, se întâmplă opusul. Emisiunile TV și reclamele sunt concepute pentru a fi stimulante, iar lumina ecranului se încurcă cu ceasul corpului. Înlocuind ecranele cu o lectură ușoară înainte de culcare, fie că este o revistă sau cel mai recent bestseller, somnul tău va fi mai bun ca niciodată.

Stoarcerea coșurilor. Cu toții ne gândim la acnee ca la o problemă a adolescenților, dar poate afecta și femeile în vârstă. Pe măsură ce menopauza trece, testosteronul crește, ducând la un al doilea val nefericit de coșuri. Apariția unui coș duce la inflamația dramatică a zonei și poate conduce bacteriile adânc în piele, provocând potențial infecții și cicatrici. În schimb, folosește un demachiant delicat pentru față și ceva machiaj pentru a-l acoperi. Acneea își va continua cursul și va fi mai puțin probabil să lase amprentă.

Mâncare proastă. Există o mare diferență între a ști ce ar trebui să mănânci și a mânca de fapt. Din păcate, junk food-ul contribuie major la obezitate, colesterol ridicat și diabet. Deși inițial ar putea fi dificil să tăi unele dintre elementele esențiale ale gustării, încearcă să le înlocuiești pe rând cu alternative sănătoase, cum ar fi nucile, ajutând în același timp la îmbunătățirea funcției vaselor de sânge.

Ora telefonului mobil pe toaletă. S-ar putea să pară grosolan, dar am reușit cu toții. Un timp puțin liniștit pe toaletă poate părea un moment ideal pentru a-ți verifica telefonul și a juca un joc rapid, dar acesta este un comportament prost din două motive. În primul rând, răspândește germeni pe ecranul telefonului care te urmăresc și îți recontaminează degetele după ce te speli pe mâini. În al doilea rând, așezarea prelungită la toaletă poate contribui la hemoroizi, o afecțiune incomodă pe care cei mai mulți ar dori să o evite. Lasă-ți telefonul mobil la birou și stai pe toaletă numai atâta timp cât ai nevoie.

Petrecerea „prea grea” la 20 de ani. Aceste nopți sălbatice lasă niște amintiri grozave, dar, de asemenea, ar putea fi afectat ficatul. Ficatul este detoxifiantul corpului, iar atunci când consumi cantități mari de alcool, acesta trebuie să descompună otravă pentru a proteja corpul. În timp, acest lucru poate afecta ficatul. O modalitate de a încerca să crești sănătatea ficatului este să bei cafea, despre care s-a constatat că are o multitudine de efecte benefice. Nu-ți place cofeina? Nu-i bai, se pare că decafeinizata este la fel de bună, indicând nutrienții din fasole, care sunt sănătoși.