fbpx

8 motive pentru care machiajul tău nu rezistă toată ziua

1. Folosești prea multe produse

Dacă aplici crema hidratantă și fondul de ten în 5 minute dimineața, nu e de mirare că machiajul tău se va „topi” imediat. Dacă aplici hidratant dimineața, trebuie să îi acorzi timp pentru a se impregna bine, înainte de a aplica machiajul. În mod personal, este indicată diminuarea hidratantului pentru pielea grasă.

2. Fața ta are efect de sugativă

Excesul de ulei este, de obicei, principalul motiv pentru descompunerea machiajului. Dacă pielea ta este tendențios uleioasă, trebuie să elimini excesul de ulei, conferind un efect matifiant. Există diverse produse în acest sens, fie sub formă de stick, fie sub formă de hârtii absorbante speciale pentru o finisare mată instantanee.

3. Îți atingi fața foarte des

Știm că atingerea părului este neplăcută, deci stăm la birou și ne sprijinim pe mâini. Căldura mâinilor, combinată cu atingerea constantă, distruge machiajul. Și nu e doar asta, dar se mai și răspândesc germenii, putând agrava acneea, deci regula numărul unu … ține-ți mâinile la vedere, departe de față.

4. Nu folosești pudră

Dacă dorești ca fondul de ten să dureze, trebuie să-l aplici și sub formă de pulbere. Orice machiaj lichid trebuie să fie „pudrat”.

5. Îți atingi fața cu o pensulă pentru pudră

Când tenul este strălucitor, este pentru că există o acumulare de exces de sebum și ulei, dar tot ceea ce pensula pentru pudră va face este să-ți întindă în continuare machiajul. În schimb, folosește un burete de frumusețe, deoarece atingerile lui nu vor afecta fondul de ten ( precum pensula).

6. Utilizezi un fond de ten prea ieftin

Mereu încercăm fonduri de ten diferite. Dacă se descompune până la jumătatea după-amiezii, știi că nu este cel potrivit. Dacă ai piele grasă, fii atentă la formule pe bază de apă sau fără ulei.

7. Nu folosești un primer

Folosește o bază de machiaj – primer – în fiecare zi pentru că va prelungi efectul îndelungat al fondului de ten. Dacă nu utilizezi încă unul dar ai probleme cu machiajul, ar cam fi momentul să investești.

8. Nu folosești un spray de „așezare” ( spray setting )

Mai puțin esențial comparativ cu primer-ul, poate fi utilizat ca finish la ritualul machiajului. Nu este neapărat un pas pe care să-l faci în fiecare zi, dar dacă știi că machiajul tău trebuie să reziste mai mult timp îti recomandăm folosirea acestor spray-uri.