fbpx

8 lucruri surprinzătoare care ar putea să-ți îngrașe părul

Atât de mulți dintre noi ne străduim să ne spălăm părul în fiecare zi pentru că devine gras, dar a ajunge la rădăcina problemei – literalmente – are mai mult sens decât să ne luptăm cu suferința de frumusețe (deși unele dintre aceste coafuri pentru păr gras sunt cam drăguțe). Deci, iată 8 lucruri pe care să nu le mai faci, care ar putea fi cauza părului tău gras.

1. Atingându-ți prea des părul

Ca și cum ți-ai atinge în mod constant fața (care este o altă gafă de frumusețe în sine), jucându-te cu părul – flirtând sau din plictiseală – transferă uleiurile de la vârful degetelor către firele tale. De asemenea, încearcă și descurajează-te (frumos) să nu-ți atingi prea mult părul în pat – se simte bine, dar nu arată frumos, dimineața.

2. Supra-spălare

Da, îl speli pentru a curăța grăsimea, dar nu, nu ajută. Din păcate, șamponarea zilnică poate sărăci scalpul de uleiurile sale naturale – deci produce mai mult în încercarea de a le înlocui. Încearcă să reduci spălarea părului cel puțin o dată la două zile, sau de 2/3 ori pe săptămână. Părul tău îți va mulțumi pe termen lung.

3. Supracondiționare

Fii precaut cu balsamul. S-ar putea să aplici un balsam prea greu pentru tipul tău de păr, care îl poate îngreuna. Sau poate nu îl speli corect – un alt vinovat care dă grăsime. Și, în cele din urmă, evită să așezi balsamul peste tot, concentrează-te pe vârfuri pentru a evita provocarea rădăcinilor uleioase.

4. Supra-periaj

Periajul prea mare al părului poate stimula producția de ulei, care la început arată lucios, dar în curând va arăta gras. Din nou, rămâi la perierea lungimilor și a vârfurilor dacă ai un obicei obsesiv de periaj al părului.

5. Peria ta de păr este murdară

Peria ta de păr poate adăposti tot felul de urâțenii – acumularea de produse de coafare învechite și praful sunt doar cele evidente! O perie murdară, îmbâcsită le va transfera pe păr, făcându-l să se simtă murdar, așa că asigură-te că peria ta este curățată corect în mod regulat.

6. Peria ta de păr este plină de păr

O perie „păroasă” poate să nu pară un infractor, dar dacă părul tău este gras (că altfel nu ai citi asta), folosind o perie înfundată cu fire de păr, vei transfera numai grăsime de pe șuvițele vechi înapoi pe părul curat.

7. Aplicarea produselor greșite

Poate că alegi produse de coafare care nu sunt compatibile cu părul tău. Caută formule ușoare și evită-le pe cele care promit „strălucire” și „umiditate”, care ar fi mai potrivite tipurilor de păr uscat sau tern.

8. Acumulare de produse care necesită detoxifiere

Produsele de coafare pot cauza înfundarea scalpului și a firelor. Dacă ești dependentă de șamponul uscat (la fel ca majoritatea persoanelor care suferă de păr gras), s-ar putea să vrei să oferi pletelor tale o detoxifiere utilizând un șampon clarificator de 2-4 ori pe lună sau un produs conceput pentru a exfolia scalpul. La urma urmei, este poarta către păr sănătos.