fbpx

7 obiceiuri care te îmbătrânesc

Cu toții avem obiceiuri pe care le menținem, dar știai că anumite obiceiuri obișnuite te pot vitregi de ani de zile din viață? Anumite lucruri pe care le faci în mod regulat pot crește riscul de a dezvolta afecțiuni precum boli de inimă și diabet, pe lângă faptul că mai și contribuie la creșterea în greutate și la depresie, care sunt factori care îmbătrânesc corpul. Află despre ce ar trebui să schimbi în viața ta pentru a fi mai sănătos și a trăi mai mult.

Nu dormi suficient.

Dacă ai un program încărcat, somnul este, de obicei, primul lucru din viață care este neglijat. Dar o cantitate adecvată de somn în mod regulat este foarte importantă pentru ca și corpul să funcționeze corect. S-a dovedit că lipsa somnului provoacă probleme de sănătate, cum ar fi depresia, anxietatea, hipertensiunea, diabetul și bolile de inimă. Multe dintre aceste probleme pot duce la îmbătrânirea necorespunzătoare a corpului și, în unele cazuri, pot duce la o moarte mai timpurie. Asigură-ți un minim de șapte până la nouă ore recomandate pe noapte. Dacă te confrunți cu dificultăți în a adormi rapid, încearcă să setezi o alarmă pentru somn, astfel încât să știi în ce moment al nopții este timpul să acorzi prioritate somnului..

A fi stresat.

Stresul este un factor imens în îmbătrânirea prematură, deoarece poate provoca un efect domino asupra sănătății. Dacă te simți stresat, este mai probabil să ai anxietate sau să mănânci în exces, ceea ce poate duce la creșterea în greutate, în plus față de lucruri precum bolile de inimă și diabetul. Stresul poate provoca, de asemenea, modificări ale corpului, cum ar fi albirea prematură a părului și ridurile. Acordă-ți un timp pentru tine în fiecare zi pentru a te relaxa, pentru a te asigura că stresul nu-ți fură ce ai mai bun din tine (și corpul tău).

Fumatul în orice capacitate.

Unora li se poate părea o nebunie, dar fumatul nu este bun pentru sănătatea ta. Inhalarea nicotinei poate face ca plămânii să se deterioreze și corpul să îmbătrânească mai repede decât în ​​mod normal. Fumatul poate duce și la cancer pulmonar sau de gât, ceea ce poate duce la moarte prematură. În timp ce  întreruperea unei dependențe poate fi foarte grea, merită. Încearcă plasturi de nicotină sau mergi la medic pentru a vorbi despre modalități de a te ajuta să renunți la fumat și să devii mai sănătos.

Băutul în exces.

Deși alcoolul are unele beneficii pentru sănătate atunci când este consumat cu moderație, consumul excesiv și frecvent nu face bine organismului. Consumul mult de alcool poate provoca probleme cu ficatul și chiar cu creierul, plus toxinele pot determina îmbătrânirea pielii. Dacă alegi să te răsfeți cu o băutură, asigură-te că respecți liniile directoare privind mărimea porției – 354 ml de bere, 148 ml de vin și 45 ml de lichior – iar femeile ar trebui să bea un singur pahar, în timp ce bărbaților le este permis până la două.

Petrecerea zilei stând.

Comportamentul sedentar, cum ar fi să stai la birou sau pe canapea toată ziua, poate provoca multe probleme pentru sănătatea ta. Lipsa mișcării și exercițiilor fizice pot crește riscul de atacuri de cord, obezitate, diabet, cancer și depresie – doar pentru a numi câteva. Este important să menținem corpul în mișcare pe tot parcursul vieții. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să alergi un maraton la vârsta de 50 de ani, înseamnă doar că trebuie să te străduiești să rămâi activ. Aceasta înseamnă să te ridici și să te plimbi dacă ai un loc de muncă la birou (sedentar)și să te asiguri că participi la activitate fizică de câteva ori pe săptămână.

Mâncarea alimentelor greșite.

Orice a-i consuma, pe corpul tău îl afectează într-un fel, iar mâncarea are cel mai mare impact asupra sănătății tale. Este important să introduci vitamine și substanțe nutritive, dar consumul de lucruri greșite poate provoca reacții adverse în corp. Consumul de alimente foarte procesate, ce conțin mult zahăr și sunt pline de grăsimi saturate, poate îmbătrâni corpul și poate crește riscul de obezitate, diabet, boli de inimă și chiar cancer. Fă alegerea inteligentă pentru corpul tău și mănâncă o dietă bogată în fructe și legume proaspete, cereale integrale și proteine ​​sănătoase.

Bronzându-ți pielea.

A nu folosi protecție solară și a-ți bronza pielea (pe paturi de solar sau sub soare în mod excesiv) este cu adevărat nesănătos pentru pielea ta. În afară de crearea petelor de vârstă și a ridurilor, o expunere prea mare la radiații UV poate oferi și cancer de piele. Asigură-te că eviți soarele în exces, mai ales dacă nu porți protecție solară sau multe haine, pentru a menține pielea proaspătă și pentru a preveni îmbătrânirea corpului mai repede decât ar trebui.