fbpx

7 obiceiuri care afectează aspectul nostru

Nu este un secret că fiecare mic detaliu al vieții noastre ne afectează într-un fel sau altul. Modul în care ne menținem, gândim și avem grijă de noi înșine este esențial pentru înfățișarea noastră. Este important să ne amintim că obiceiurile noastre cotidiene ne afectează cel mai mult. Astfel că am colectat 7 exemple vii despre cât de mult obiceiurile noastre afectează modul în care arătăm.

1. Fumatul. Fumatul afectează fiecare organ din corpul nostru și, deoarece pielea noastră este cel mai mare organ pe care îl posedăm, țigările și tutunul provoacă decolorarea pielii și diverse boli.

2. Demachierea sporadică. Pielea noastră, la fel ca întregul corp, ar trebui să se odihnească, iar procesul său de reînnoire și regenerare se întâmplă noaptea. Dar neputându-ne transmite asta, primim semnale de oboseală la nivelul feței. Acneea, inflamația, iritațiile, erupțiile alergice sau alte defecte ale pielii sunt o consecință a faptului că porii noștri sunt înfundați cu particule care rămân la suprafață pe timpul nopții. De aceea, eliminarea machiajului și exfolierea este necesară, deoarece elimină aceste particule moarte.

3. Consumul de alcool. Cei care-l evită, dorm mai bine, mănâncă mai sănătos, însă, cel mai important, nu mai există daune la nivelul creierului său.

4. Spălarea părului prea des. Dermatologii, în unanimitate, nu recomandă spălarea părului frecvent. Părul este confecționat din fibră și dacă îl compari cu fibra de lână, funcționează aceeași regulă: cu cât este mai des spălată, cu atât va arăta mai rău în timp. Dacă sunt necesare proceduri zilnice de igienă, atunci produsele potrivite pentru îngrijirea părului vor contribui la reducerea aspectului îmbâcsit.

5. Nu bei suficientă apă. Este extrem de important ca un adult să bea 1,8 litri de apă zilnic. Dacă faci asta, în doar o lună, vei putea vedea un tonus mai uniform al pielii, mai puțină acnee pe față și mai puține riduri din cauza uscăciunii. Vei observa, de asemenea, că organismul se simte mult mai sănătos în general, deoarece apa curăță și elimină toxinele din sistemul tău. De aceea hidratarea este atât de importantă!

6. Nu iei suficiente vitamine. Vitaminele sunt o parte esențială a unui stil de viață sănătos. Cu toate acestea, este destul de greu să obții toate elementele necesare doar din alimentația ta. A lua vitamine, mai ales cele prescrise de medic, este extrem de important.

7. Grija exagerată de aspectul tău. Odată depășit controlul standardelor culturale și de frumusețe, îți vei regăsi ideea ta de frumos și vei zâmbi cu mai multă încredere.