fbpx

7 modalități de a scăpa de firele de păr subcutanate

Nu e nevoie să ne amintim cât de îngrozitoare pot fi aceste fire. Dacă ai avut vreodată unul, vei știi cât de dureroase, pline de mâncărime și iritante sunt. Potrivit specialiștilor, aceste mici fire plictisitoare se întâmplă atunci când firele de păr au vârfurile curbate, rotunde și crescute înapoi în piele, ceea ce poate duce la pete roșii, mâncărimi și neplăceri. Acest tip de fir de păr poate să apară oriunde, de la picioare la linia de bikini și de sub brațe până la linia maxilarului, dar, totuși, cum să scapi de ele? Iată mai jos 7 sfaturi și scapă de griji o dată pentru totdeauna …

  1. Exfoliază-te des

Un fir de păr subcutanat poate apărea atunci când foliculul de păr devine înfundat cu celule de piele moartă. Astfel, poate forța părul să crească lateral, dar exfolierea regulată (o dată pe săptămână) va ajuta la prevenirea acumulării de celule moarte pe suprafața pielii.

  1. Ia în considerare cremele depilatoare

Deși cea mai simplă modalitate de a le preveni este să lași părul să crească liber fără a-l rade, uneori știm că aceasta nu este o opțiune. Se merită să încerci o cremă delicată de îndepărtare a părului, așadar.

  1. Folosește cel mai bun aparat de ras

Amintește-ți, uneltele de unică folosință sunt, ca și numele, doar pentru unică folosință. Aparatele de ras de unică folosință nu sunt destinate pentru utilizare pe termen lung, lamele se pot toci repede și te pot lăsa cu un ras neuniform. Așa că fie apelezi la o investiție susținută într-un aparat de ras de calitate, fie, o altă opțiune este să investești într-un aparat de ras electric. Pentru că nu taie părul la fel de aproape de piele, garantează efect de piele fină destul de mult și nici nu te vei alege cu vreo zgârietură sau mâncărime, păstrând precizia briciului umed doar pentru ocazii speciale.

  1. Optează pentru crema de ras

Dacă folosești un aparat de ras manual, este foarte important să găsești o cremă bună pentru ras. Aceasta va da o alunecare suplimentară la nivelul pielii, asigurând că lamele nu trag, ceea ce înseamnă că poți evita iritarea oricăror pete sensibile. Alege o formulă sensibilă, fără alcool, pentru a preveni uscarea pielii.

  1. Urmează direcția corectă în timpul rasului

Rasul în direcția opusă creșterii părului înseamnă că fiecare fir va fi tăiat la un unghi mai strâns și, prin urmare, este mai probabil să crească înapoi sub piele. Amintește-ți să te razi în aceeași direcție ca și creșterea părului pentru a împiedica acest lucru.

  1. Tratamentul after-shave

Există o serie întreagă de produse de gen, unele bune, unele nu prea bune. Caută ce conține fiecare sticlă. Cea mai indicată formulă va conține acid acetilsalisilic – un antiinflamator – și acid glicolic, pentru a ajuta la dizolvarea oricărei acumulări de celule moarte pe suprafața dermei și pentru a preveni înfundarea porilor și îngroșarea firelor de păr.

  1. Cumpătare maximă când descoperi un asemenea fir …

Ai făcut totul bine, dar iată-l, acolo este, un fir roșu, furios, care te privește. În primul rând, evită tentația de a-l stoarce, deoarece poți ajunge mai adânc în piele sau poți răspândi bacterii în porii care declanșează apoi o infecție. Deseori, firele de păr subcutanate minore pot fi lăsate singure și, de obicei, vor dispărea fără a fi nevoie să faci nimic.
Cu toate acestea, dacă părul este aproape de nivelul pielii și îl poți vedea, se recomandă folosirea unui ac steril sau a unei pensete pentru a-l mișca ușor.
Dar, dacă ai îndoieli, dă-i pace și contactează-ți medicul de familie. La urma urmei, e mai bine să fii în siguranță decât să îți pare rău.