fbpx

7 băuturi alcoolice clasificate de la rău la cel mai rău pentru pielea ta

…Îmi pare rău

Știm cu toții că alcoolul nu este grozav, sigur, totul este distractiv când cânți Beyonce unui public de noapte, dar nu este atât de bun pentru pielea ta … „Nu există nicio îndoială că alcoolul are un efect negativ pe piele”, spune Sam Bunting, unul dintre cei mai mari experți din Londra în îngrijirea pielii. „Pe termen lung, consumul intens de alcool poate duce la inflamații persistente, roșeață fixă ​​și apariția capilarelor rupte”.

Distracția nu se oprește aici, „și alcoolul te deshidratează, lăsând pielea uscată, strânsă și lipsită de lumină. Este, de asemenea, ingerat frecvent alături de ceva sărat, de ronțăit, iar acest lucru poate duce la umflarea feței, în special în zonele care sunt în mod natural predispuse la reținerea lichidului. și umflături, ca zona de sub ochi”. „În cele din urmă, băuturile alcoolice reprezintă frecvent o încărcătură de zahăr, ceea ce determină creșterea nivelului de insulină, ceea ce creează un mediu care promovează inflamația pielii – astfel pot apărea afecțiuni frecvente, cum ar fi acneea”. Având în vedere toate acestea, i-am cerut doctorului Sam să claseze pe locul 7 dintre băuturile noastre preferate, în ordinea „rău spre mai rău” pentru pielea ta. Iată ce a crezut ea …

. Pe locul 7. Tequila – Nu atât de rău pe cât crezi.

„Tequila are mai puțin zahăr decât majoritatea celorlalți omologi alcoolici, deci este mai puțin probabil să declanșeze inflamații și erupții. Trecem peste sare și există mai puține șanse de mahmureală majoră. Acest lucru se datorează faptului că tequila este o tărie de înaltă puritate și nu conține ingrediente mai întunecate, cum ar fi whisky sau rom”. Acestea fiind spuse, dacă bei cantități deosebit de mari (alias, trântind shot-uri de tequila toată noaptea), pielea și capul vor avea de suferit. Află de la cineva care știe.

  • Pe locul 6. Bere – proastă, dar nu oribilă.

 „În timp ce berea conține puțină sare, are și unele calități răscumpărătoare”, spune dr. Sam. „Conține antioxidanți și alte beneficii anti-îmbătrânire”. Cine stia?! „În plus, berea are mai puțin alcool în ea decât băuturile spirtoase și oamenii au tendința de a o bea mai încet, astfel încât va avea un efect mai puțin deshidratant decât alte forme mai puternice”.

Noroc la asta!

  • Pe locul 5. Gin & Tonic sau Vodka Tonic – Nu este grozav, dar nici cel mai rău.

 „Ginul și vodca sunt ambele lipsite de amestecuri (deci sunt mai puțin susceptibile de a produce simptomele mahmurelii). De asemenea, sunt relativ sărace în zahăr și sare, cu condiția să alegi un tonic dietetic, astfel încât, în ansamblu, tăriile să fie mai puțin amabile față de pielea decât omologii lor de cocktail. Nu e de mirare că toată lumea înnebunește pentru ginul citric de la Lidl” …

  • Pe locul 4. Vinul alb – Lucrurile se înrăutățesc.

Cei mai mulți dintre noi suntem prea familiarizați cu durerea de cap puternică provocată de o noapte cu vinul alb, și surpriză „surprinzătoare” că nici nu va face vreun favor pielii tale … „Vinul alb are un conținut ridicat de zahăr, ceea ce duce la inflamații sistemice, ceea ce înseamnă că în cele din urmă contribuie la deteriorarea celulelor și la creșterea îmbătrânirii pielii”, spune dr. Sam. Vinul alb are zero calități de răscumpărare, deoarece nu există nimic în el care să ofere pielii în ceea ce privește beneficiile pentru sănătate”.

  • Pe locul 3. Mojito – Foarte rău (în special pentru riduri).

„Așa cum tocmai am descoperit, zahărul oriunde în dietă, împreună cu alți carbohidrați excesivi, duce la inflamații sistemice, care pot duce la creșterea îmbătrânirii pielii. Cu cât consumi mai puțin zahăr împreună cu alcool, cu atât este mai bine pentru riscul ridurilor pe termen lung. Din păcate, mojito-urile sunt încărcate cu zahăr / sirop de zahăr, ca și băuturile amestecate cu Red Bull, sucuri de fructe sau Coca-Cola. Și nu trebuie să-ți faci griji doar pentru riduri, „zahărul provoacă, de asemenea, acnee prin creșterea nivelului de insulină, provocând inflamații în tot corpul”. Grozaaaav.

  • Pe locul 2. Margarita – Una dintre cele mai rele.

 „O margarita servește o dublă lovitură din cauza periculosului duo de zahăr și sare”. Acest lucru duce la aspectul umflat pe care îl asociem cu mahmureala, ca să nu mai vorbim de celelalte efecte potențiale de îmbătrânire ale tenului pe termen lung”. Acolo îl ai … Dacă viața îți dă tei, nu face margarite :).

  • Pe locul 1. Vinul roșu – Nuuuu

 Da, urăsc să-ți zic, dar vinul roșu este cam cea mai proastă băutură pentru pielea ta … „Alcoolul este un vasodilatator, ceea ce înseamnă că promovează deschiderea vaselor de sânge în piele, ceea ce duce la creșterea roșelii. Vinul roșu este unul dintre cei mai răi vinovați, deoarece este, de asemenea, un eliberator de histamină care promovează din nou roșeața și înroșirea feței” spune dr. Sam. Aceasta o face cea mai proastă băutură, mai ales dacă ești predispus la roșeață sau cu rozacee”.