fbpx

6 probleme de piele jenante – rezolvate

Nu contează dacă ești singurul care o poate vedea. Lucrurile care te lovesc și lasă echimoze, semnele care nu se vor estompa, petele aspre care tânjesc să fie netezite … te putem ajuta să remediezi totul.

PROBLEMA # 1: Grupuri de coșuri în formă de con pe spate sau pe spatele brațelor

Cauza: ar putea fi keratoza pilaris (sau foliculară), o problemă genetică a pielii, frecventă în rândul persoanelor alergice.

Remediul: nu există nici un remediu, dar se poate gestiona. Trebuie să te speli cu produse de curățat care păstrează uleiurile necesare. Apoi hidratează-te cu o cremă care, de asemenea, exfoliază.

PROBLEMA # 2: o linie de bikini iritată

Cauza: rasul cu lama poate duce la firele de păr încarnate, spun dermatologii de la Universitatea Columbia. Bacteriile de la un aparat de ras pot provoca o infecție.

Remediul: Ține o compresă caldă pe zonă pentru a elibera descărcarea; folosește un exfoliant pentru corp de două ori pe săptămână pentru a elimina pielea care prinde firele de păr. Pentru a preveni, utilizează un gel de bărbierit hidratant; după duș, aplică o loțiune care înmoaie părul, lăsând pielea mai puțin predispusă la infecții.

PROBLEMA # 3: Vergeturile

Cauza: Creșterea în greutate determină ruperea țesuturilor conjunctive, spune Margaret Weiss, profesor asistent de dermatologie la Școala de Medicină a Universității Johns Hopkins.

Remediul: Retin-A, lasere și terapia cu lumină pot ajuta la diminuarea semnelor.

PROBLEMA # 4: Cicatrici

Cauza: Pe măsură ce o rană se vindecă, se produce prea mult colagen.

Remediul: Până la șase luni de la obținerea unei cicatrici, pansamentele cu gel de silicon te pot ajuta. După aceea, un dermatolog poate face o cicatrice indentată cu injecții de umplutură sau transfer de grăsime. Tratează o cicatrice accentuată cu tratamente cu laser sau cu lumină sau cu injecții cu cortizon.

PROBLEMA # 5: Calusuri pe tălpi

Cauza: îmbătrânirea pielii este mai vulnerabilă la fricțiunile cauzate de pantofii strânși.

Remediul: o dată pe săptămână, înmoaie-ți picioarele în apă caldă și săruri Epsom, apoi folosește o pilă de piatră ponce pentru a îndepărta pielea întărită. Usucă cu prosopul, apoi înmoaie-le cu o cremă care conține acizi lactici sau glicolici.

PROBLEMA # 6: Pete ridicate, solzoase pe coate, genunchi, mâini, spate

Cauza: este probabil psoriazis, o afecțiune genetică în care stratul exterior al pielii se reproduce prea repede.

Remediul: Dimineața, aplică o loțiune cu acid salicilic pentru a exfolia delicat. Noaptea, ameliorează inflamația cu un amestec de gudron de cărbune și un unguent neacid. Încă iritat? Întreabă-ți  dermatologul despre soluții sau pastile mai puternice.