fbpx

5 sfaturi pentru un weekend sănătos

În acest weekend lung, s-ar putea să te îndrepți către cabană, să găzduiești un grătar în curte sau să ieiun coș de picnic la plajă. Vara este sinonimă cu lucruri grozave: terase, înghețată și sandale. Dar are și capcanele sale: mușcături de țânțari și arsuri solare. Am completat sfaturile și trucurile noastre pentru siguranța de vară, cum ar fi utilizarea protecției solare, evitarea țânțarilor și menținerea grătarului fără contaminare.

Lovitură de căldură:

Lupta împotriva căldurii de vară necesită o hidratare constant și îmbrăcăminte ușoară. Experții spun că durează doar 20 de minute pentru ca interiorul unui vehicul să atingă temperaturi extreme – chiar și în zilele care par relativ blânde. Cu toate acestea, în fiecare an, zeci de copii sunt uitați în vehicule de către părinți și îngrijitori care pot fi distrași, obosiți sau se confruntă cu o pauză în rutina zilnică.

Alegerea protecției solare potrivite:

Aplicarea protecției solare pe față și corp este o necesitate înainte de a te îndrepta spre soare – vine în loțiuni, spray-uri și geluri. Deși toate conțin ingrediente similare, medicii spun că spray-ul de protecție solară ar putea duce la inhalarea anumitor substanțe chimice de către copii și adulți. Dar dacă este singura ta alegere, pulverizează protecția solară pe mâini și apoi aplică-ți-o. Nu pulveriza produsul direct pe corp și, mai ales, nu pe față. Iată de ce medicii sunt îngrijorați de protecția solară cu aerosoli.

Mușcături de țânțari:

apar oricând ieși afară la amurg? Când este cald și ploios, este climatul perfect pentru țânțari. Cunoaștem bine insectele care sug sânge – uneori le îndepărtăm de noi, dar de cele mai multe ori este prea târziu. Ei și-au lăsat amprenta și noi ne scărpinăm zile întregi. Tânțarii au o viziune foarte slabă și ne văd mai întâi după siluetă. Odată ce se află la o anumită distanță, receptorii lor de miros intră în joc. Deși vederea este slabă, simțul mirosului le compensează mai mult decât orice altceva. Pe noi, ei adulmecă transpirația, căldura și dioxidul de carbon pe care îl respirăm. Este în special cazul dacă am avut o zi transpirată de exerciții fizice, drumeții sau purtăm aceleași haine în timpul unei excursii de camping. Iată explicația noastră de ce unii sunt mai predispuși la mușcăturile de țânțari decât alții.

Înec secundar:

la începutul acestei veri, o mamă a împărtășit povestea ei înfricoșătoare despre aproape înecul fiului ei ca o poveste de avertizare. Totuși, nu era frica inițială a copilului ei despre care avertiza – ci a fost înecul secundar care a urmat. În timp ce se îneacă, un înotător poate respira apă în plămâni. La înecarea uscată, laringele se închide ca apărare – nu pătrunde apă, dar nici aer. În înecarea secundară, apa este aspirată în plămâni și se colectează acolo. Apa colectată în plămâni face ca respirația să fie dificilă, iar victimele adesea fac un sunet „crepitant” în timp ce încearcă. Iată ce trebuie să știe părinții despre înecul secundar și semnele de avertizare.

Grătar în curte:

Iată o regulă simplă de urmat – menține-ți alimentele calde la cald și la rece. Asigură-te că mâinile, uneltele de bucătărie și suprafețele sunt curate. De asemenea, ajută la utilizarea tăieturilor și a cuțitelor separate la prepararea cărnii și a produselor crude. Spălarea fructelor și legumelor crude este, de asemenea, cheia pentru a scăpa de bacteriile de la suprafață. Dacă nu sunt clătite bine, pot fi o sursă de E.coli – care te poate îmbolnăvi până la 10 zile. Iată ghidul nostru de siguranță alimentară pentru grătar.