fbpx

5 sfaturi pentru îngrijirea părulului tău

 Dându-i părului ceea ce dorește poate fi ușor. Firele despicate necesită o mică scurtare, părul gras are nevoie de o spălare și părul uscat are nevoie de o mică hrană. Dar, uneori, este ceva mai complicat. Deci, ce poți face când tu și rădăcinile tale nu vorbiți în aceeași limbă?
Dacă ți-ai face puțin timp să-ți cunoști părul și ceea ce are nevoie pentru a arăta cel mai bine, te va recompensa cu mai multe zile de păr bun decât crezi.

Iată pentru tine sfaturile, trucurile și produsele de top ale experților din domeniu.

1. Personalizează-ți rutina de îngrijire la tipul tău de păr
Gândește-te la modul în care tratezi bluza preferată de lână sau cămașă de mătase. Nu le-ai spăla la nici o temperatură prea ridicată sau cu nici un produs vechi, nu-i așa? Bucură-te de tunsori și scurtări prin alegerea rutinei versus tipul de păr. Identifică dacă podoaba ta capilară este uscată, unsuroasă, deteriorată sau necontrolabilă și amintește-ți de asta atunci când selectezi produse și încerci noi tehnici de styling.

2. Tratează-ți părul așa cum vrei să fii tu tratată
Sună evident, dar atunci când duci o viață agitată, asigurarea că părul tău obține ceea ce are nevoie poate veni ultimul pe listă în comparație cu probleme mai presante, cum ar fi ceea ce vei avea pentru micul dejun în acea dimineață. Dar, dacă ești stresat, la fel și părul. Deci, cum să combatem? Experții recomandă tratamente profunde regulate. Șampoanele hidratante și balsamurile sunt cel mai bine utilizate cu un tratament obișnuit bi-săptămânal sau lunar pentru a hrăni părul deteriorat. Uleiul de argan, de exemplu, va reda hidratarea fără a încărca părul.

 3. Nu fi prea aspră cu grăsimea părului
Dacă folosești un șampon puternic pe părul gras, vei descoperi că acesta va elimina prea mult ulei natural de pe scalp, cauzând o eliberare mult mai mare de sebum.  Trucul este să găsești un șampon care îndepărtează delicat uleiurile naturale. Pentru a minimiza grăsimea, menținând hidratarea și strălucirea naturală, poți încerca șamponul Marula Oil.

 4. Nu uita de balsamul în profunzime
Dacă îți vopsești părul în mod regulat, în special cu produse de decolorare, atunci podoaba ta capilară va avea nevoie de o iubire suplimentară. Balsamul cu ulei de orhidee îți va proteja culoarea și te va ajuta să hidratezi și refaci rădăcinile.  Uleiurile și măștile regulate de condiționare a rădăcinilor sunt o necesitate, dar cu câteva trucuri te poți asigura că profiți la maximum de produsele tale. Încearcă să lași aplicat balsamul mai mult timp. Adaugă o cască de plastic și apoi înfășoară un prosop în jurul lui  pentru că ajută la menținerea căldurii, lăsând balsamul să acționeze în profunzime.

Crezi că trebuie să lași tratamentele câteva ore pentru ca acestea să aibă efect? Mai gândește-te. Orice tratament nu trebuie să stea mai mult de 15 minute. Formula extra-rezistență din gama de ulei de cocos ajută la revigorarea părului deteriorat, iar uleiul profund este perfect pentru cazul în care părul tău are nevoie de hrană suplimentară.

 5. Ai grijă de părul complicat
Este ușor de pierdut ore de luptă cu părul prea des, gros sau creț. Evită stresul lăsând un produs de styling să facă munca grea pentru tine. Produsele de netezire controlată sunt cele mai bune. După șampon este important să nu perii și, în special, să nu freci cu prosopul! Lasă-l să se usuce în mod natural sau, dacă timpul nu permite, dispozitivele de difuzie pentru uscătoarele de păr dau căldură fără puterea de suflare, de altfel un factor de distrugere a părului. Uleiul de hidratare va face părul hidratat și ușor de manevrat.