fbpx

5 moduri de prin care oțetul de mere îmbunătățește pielea

Cu toții am auzit de oțetul de mere, dar mulți dintre noi nu realizăm cât de mult poate aduce beneficii rutinelor noastre de frumusețe. Adesea asociat cu pierderea în greutate, zahărul din sânge și arderea grăsimilor, acest vechi produs de bază al cămării oferă un ajutor major în departamentul de piele. Iată cinci moduri în care face asta – pregătește-te să iei notițe!

Mușcături de insecte

Dacă mâine te trezești cu o mușcătură insectă, trebuie să aplici oțet de mere pe zona iritată. Acidul te va scăpa de mâncărime și va ajuta la vindecare mai rapidă și să devină mai mică. Asigură-te că faci un amestec 50/50 de apă și oțet înainte de a aplica.

Toner

Te-ai săturat să cheltui tone de bani pe tonere scumpe cu ingrediente pe care nici nu le poți pronunța? Economisește niște bani folosind în schimb oțet de mere. Se amestecă oțet cu apă în părți egale și nu ezita să adaugi acolo și o picătură din uleiul esențial preferat. Acest amestec va uniformiza tonusul pielii, va echilibra pH-ul pielii și va lupta în același timp.

Arsuri solare

Suferi de o arsură solară urâtă? Oțetul de mere poate fi de folosit și aici. În timp ce mulți ar presupune că acidul din oțet ar agrava o arsură, de fapt ajută la restabilirea echilibrului pH-ului din piele – cheia este să diluezi cu multă apă, astfel încât să nu fie prea intens atunci când este aplicat. Odată ce pH-ul este echilibrat, arsurile solare se vor vindeca mai repede.

Acnee

Acidul malic din oțetul de mere are proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale. Alături de reducerea umflăturilor existente și de a ajuta pielea să se vindece singură, aceste calități puternice vor ajuta la combaterea acneei viitoare, menținând pielea curată și echilibrată.

Petele de vârstă

Această proprietate ajută pielea să se reînnoiască și să rămână fermă și proaspătă. Pentru a scăpa de petele de vârstă, aplică amestecul de oțet și apă diluat cu un tampon de bumbac și lasă-l să acționeze. La prima aplicare, lasă-l să acționeze un minut sau două, astfel încât să poți testa cum reacționează pielea la el. Dacă pielea ta reacționează bine, îl poți lăsa mai mult timp.