fbpx

5 informații suplimentare neștiute despre pielea uleioasă

Ei bine, fetelor cu piele cu aspect mereu umed, priviți partea strălucitoare: în timp ce toți ceilalți plătesc bani grei pentru o strălucire ca din Maldive, ați fost înzestrate cu o strălucire a nivelului Victoria’s Secret.

Cu o rutină excelentă, câteva produse alese cu grijă și multă încredere în sine, pielea grasă poate fi de fapt un lucru minunat. Iată cinci fapte surprinzătoare despre pielea grasă, care vă vor ajuta să îmbrățișați pielea în care vă aflați, cu tot cu strălucirea ei.

1) Supra-spălarea este doar despre cel mai rău lucru pe care îl puteți face.

Sentimentul ăsta curat care vine de la spălarea cu adevărat a feței poate fi satisfăcător, dar este un adevărat așa-nu. Curățarea pielii cu produse dure și uscate poate cauza mai degrabă decât să ajute. „Cheia este echilibru”. Folosind spălări excesive, se desprinde bariera naturală de protecție, cauzând imediat uscarea pielii și corpul să reacționeze producând din nou prea mult ulei. Acest lucru creează un ciclu uscat de piele uleioasă.

Păstrează curățarea ușoară și limitează spălarea feței la doar de două ori pe zi pentru a menține pielea echilibrată și sănătoasă. Inspirat de frumusețea coreeană, există formule inovatoare ce utilizează cărbune de bambus pentru a absorbi și elimina excesul de ulei fără a îndepărta stratul protector al pielii. Și, este de la sine înțeles că eliminarea machiajului în fiecare noapte este importantă. O apă micelară face munca ușoară de a îndepărta chiar și cel mai încăpățânat rimel – și poate fi folosit din confortul patului tău cu rezultate garantate.

2) Atenție la exfolierile excesive

Dacă suferi de acnee sau de piele predispusă la șoc, s-ar putea să fii tentată să utilizezi un scrub bun pentru a elimina aceste pete. De fapt, acest lucru ar putea distruge bariera umedă a pielii. „Excesul de exfoliere face pielea mai sensibilă, reduce secreția de keratină și riscă eczeme ca urmare a proceselor iritante”.

Așadar, optează pentru un exfoliator delicat. Cele realizate dintr-o combinație naturală de cimbru și zinc, umplu delicat celulele pielii moarte, împiedicând acumularea de exces de ulei și murdărie în pori. Exfoliatoarele chimice delicate pot fi, de asemenea, o opțiune bună pentru piele. Folosește un toner blând cu acid glicolic pentru a accelera reînnoirea pielii, exfoliind pielea moartă și dezvăluind o strălucire naturală. Bye bye acnee, salut strălucire a la Gigi Hadid.

3) Nu uita să hidratezi

În timp ce s-ar putea simți puțin contraproductivă, cremele hidratante aplicate dimineața și noaptea vor contribui de fapt la păstrarea controlului asupra producției de ulei a pielii.

Asigură-te că respecți formulele ușoare, care păstrează apărarea naturală a pielii împotriva petelor și fără a se înfunda porii. În cazul în care pielea se simte în mod deosebit deshidratată sau dacă ai avut prea multe nopți târzii, o mască hidratantă va furniza un val de umiditate fără senzația de greutate.

4) Stilul tău de viață poate juca un rol major

În timp ce acest lucru probabil nu este o știre revoluționară: dieta și exercițiile fizice pot afecta pielea. Anumite părți din insulina hormonală pot determina pielea să producă exces de ulei, deci este important să se mențină echilibrul nivelului zahărului din sânge. Potrivit nutriționiștilor, există câteva schimbări ușoare de stil de viață care pot fi făcute pentru a păstra pielea strălucitoare:

Consumul de grăsimi trans din alimentele procesate poate provoca inflamații în organism iar pielea ta va secreta ulei în exces. Încearcă să le schimbi pentru grăsimi sănătoase antiinflamatoare, cum ar fi somonul, macrou, nuci și avocado.

Stresul poate provoca, de asemenea, pielea grasă; hormonul cortizol este eliberat pentru a ajuta corpul să gestioneze stresul, care poate crește producția de ulei în piele. Se pare că este timpul să schimbi burgerii și nopțile târzii pentru o masă curată și meditație.

5) Ar putea încetini procesul de îmbătrânire

Iată ceva de reținut: față de prietenii tăi cu piele uscată, fețele uleioase pot arăta semnele îmbătrânirii mai încet. Pielea uscată nu va provoca riduri, dar uscarea poate accentua ridurile, făcându-le să pară mai exagerate.

Pielea grasă este mai bună la menținerea umidității naturale decât pielea uscată. Funcționează ca un capac natural pentru piele. Când celulele pielii sunt umezite, ele sunt capabile să funcționeze mult mai eficient și să producă bunele pe care pielea noastră trebuie să le mențină sănătoase cum ar fi colagenul, elastina, factorii naturali de hidratare și lipidele.