fbpx

4 sfaturi pentru păstrarea produselor de frumusețe

Un studiu recent arată că avem o mică problemă atunci când vine vorba de machiajul vechi – suntem demodate. 89% dintre femei se agață de machiajul vechi „doar în cazul în care ar putea avea nevoie ulterior”, deși 87% din cunoștințele despre machiaj au date de expirare. 92% din femeile ale căror machiaj vechi le determină să se desprindă de el încă se simt vinovate de noua lor alegere.
Asta ar putea fi din cauza a cât de scump poate fi un machiaj.
În mod clar, există o corelație în mintea consumatorului între ceea ce au cheltuit și cât timp ar trebui să se mențină, declară cercetătorii în frumusețe. „Pentru machiaj special de ocazie, ceva despre care știi că îl vei folosi doar o dată sau de două ori pe an – nu cheltui prea mulți bani”.

Cel mai comun machiaj care să se și mențină mult timp? Machiajul ochilor, care de fapt expiră cel mai rapid.

Îngrijirea ochilor. Rimelul și fardurile

Oftalmologii recomandă de obicei să reînnoiești rimelul după trei luni. Cercetătorii în frumusețe cred că te poți întinde până la șase luni, dar deja către luna a patra ar putea să nu se mai aplice la fel de bine. Vei observa că rimelul începe să se îngroașe și să se „fărâmițeze”. Rimelul se usucă cu ușurință pentru că de fiecare dată când scoți periuța, ulterior împingi aerul înapoi.

Fardurile de ochi umezite pot dura doi până la trei ani. În ceea ce privește fardurile de ochi de cremă, cel mai mare semn că sunt expirate este o schimbare de miros. Când încep să miroasă ca o lumânare veche, ar putea fi momentul să le arunci. Probabil că nici  nu se va mai aplica la fel de bine, ba chiar poate începe să se aglomereze și probabil că nu va mai dura atât de mult.

Ce să nu faci: Nu adăuga apă în rimelul tău pentru a încerca să-l faci să dureze mai mult. Apa poate să nu fie la fel de curată pe cât crezi că este și ar putea să introducă doar bacterii, care se dezvoltă mai ușor în produsele pe bază de apă.

Îngrijirea buzelor. Rujurile

Chiar dacă rujurile nu au apă în ele, ele culeg cu ușurință bacterii din gură. În afară de un miros rău, ai grijă și la dungile de culoare alb-gri de pe ruj.

Ce să nu faci: Nu le păstra mai mult de un an sau doi.

Îngrijirea feței. Fondul de ten

Dacă vrei să te distrezi cu orice machiaj, fondul de ten este produsul potrivit pentru asta, deoarece doar el stabilește „scena” pentru orice altceva urmează, este pânza ta albă. Când alegi fondul de ten, este recomandat ( și mai ușor) să-l încerci pe nuanțe și să obții o potrivire adecvată mai degrabă la un magazin, decât să-l cumperi după ochi de la farmacie.

Fondurile de ten pudră pot dura de la doi până la trei ani. Dar când începe să devină necompactă, înseamnă o contaminare cu uleiurile din pielea noastră. Nimic mai simplu, însă. Cu o pânză sau tifon, îndepărtează ușor primele câteva straturi superficiale, ca și cum o„ exfoliezi”. Apoi se dezvăluie pudra mai nouă, mai proaspătă de dedesubt, care nu are acumulările de sebum.

Ce să nu faci: Nu utiliza fonduri de ten lichide (și alte cosmetice pe bază de lichide, cum ar fi primer-ul) mai mult de un an. Produsele pe bază de apă sunt mai favorabile bacteriilor.

Periile de machiaj

Aceasta este cealaltă piesă din kit-ul tău de machiaj pe care trebuie să o folosești corect, așadar curăț-o în mod curent. Pentru toate problemele de igienă din lumea cosmeticelor, întotdeauna este surprinzător cum de mai toate femeile nu se gândesc la aceste perii ca fiind insuficient de curate. Pur și simplu devine grosolan. Dacă folosești periile zilnic, ar trebui să le cureți cel puțin o dată pe lună.

Ce să nu faci: Nu cumpăra un dispozitiv special de curățare a pensulelor. Săpun sau șampon obișnuit (în mod ideal, fără ingrediente de styling) va funcționa foarte bine. Nu în ultimul rând, dacă îți păstrezi machiajul în sertarul din baie, ai putea să te răzgândești. Sau cel puțin asigură-te că ai ventilatorul pornit. Umiditatea și variațiile mari ale temperaturii pot fi negative pentru machiaj. Și evită ambalarea în borcane pentru cremele pe bază de apă și produsele pentru îngrijirea pielii, în special cele anti-îmbătrânire. Nu numai din cauza riscului de igienă, dar și pentru că, dacă tot cheltui bani buni pe un hidratant care conține un amestec de ingrediente anti-îmbătrânire, majoritatea acestor ingrediente sunt sensibile la expunerea zilnică la lumină și aer.