fbpx

4 reguli de aur de respectat la aplicarea cremei pentru ochi

S-ar putea să nu știi, dar aplicarea cremei pentru ochi este o parte esențială a oricărei rutine de îngrijire a pielii.

Când vremea mai rece începe să se strecoare, pielea se usucă – cum ar fi, foarte uscată. Aceste reguli pentru aplicarea cremei de ochi te vor ajuta să stai fără probleme.

Dr. Frauke Neuser, un om de știință principal la Olay ne sfătuiește în acest parcurs. La fel ca orice alt produs de îngrijire a pielii, știind cum și când să-l utilizezi este esențial pentru a vedea rezultatele. Iată cum să începi cu o cremă de ochi și ce trebuie să știi pentru a o face să funcționeze pentru rutina personalizată de îngrijire a pielii.

Chiar am nevoie să folosesc cremă de ochi?

Răspunsul este 100% da. Potrivit dr. Neuser, absolut esențial în rutina zilnică de îngrijire a pielii. Poate părea un mic pas care nu face prea multă diferență, dar dr. Neuser spune că pielea din jurul ochilor este cea mai delicată, cea mai subțire și cea mai uscată zonă de pe față, ceea ce înseamnă că are nevoie de o atenție specială. Aceasta este, de asemenea, prima zonă care începe să fie afectată în mod vizibil de îmbătrânire.

Bine, deci crema de ochi este întotdeauna o idee bună, dar de unde știi când să începi? Dr. Neuser spune că cel mai rău lucru pe care îl poți face este să aștepți până când ai peste 40 de ani pentru a preveni semnele de îmbătrânire, iar procesul de prevenire a semnelor de îmbătrânire include cu siguranță utilizarea cremei de ochi. A fi proactiv este cel mai bun mod de a preveni semnele timpurii ale îmbătrânirii. Pentru a pune asta în perspectivă: nu ai înceta să te speli pe dinți doar pentru că nu ai carii, deci nu ar trebui să te abții de la aplicarea cremei de ochi doar pentru că nu ai văzut semne de îmbătrânire. Pentru a obține rezultate anti-îmbătrânire optime, Dr. Neuser recomandă să începi utilizarea cremei de ochi încă de la 20 de ani.

Când ar trebui aplicată crema de ochi?

Este esențial să ai o rutină de îngrijire a pielii în timpul zilei și noaptea, dar de unde știi unde se potrivește crema de ochi? Dr. Neuser spune că poți aplica crema de ochi în timpul rutinei de îngrijire a pielii în timpul zilei și noaptea pentru cele mai bune rezultate. Întrucât pielea din jurul ochilor este atât de delicată, este important să o menținem hidratată toată ziua, similar cu modul în care trebuie să aplicăm cremă hidratantă și pe restul feței de două ori pe zi.

O problemă cu care ne confruntăm adesea este că corectorul pe care îl aplicăm sub ochi alunecă în timpul zilei, iar principalul vinovat pentru această problemă este crema pentru ochi. Dr. Neuser spune, totuși, că, pentru a preveni acest lucru, să găsim o cremă de ochi cu o formulă care să se absoarbă rapid și complet chiar înainte de a aplica corectorul. Dr. Neuser recomandă, de asemenea, o cremă de ochi colorată pentru a evita această problemă.

Ce ingrediente ar trebui să caut?

Dr. Neuser explică faptul că un beneficiu-cheie pe care ar trebui să îl obținem de la crema de ochi este hidratarea, deci ingrediente precum vitamina B3 și glicerina. Vitamina B3 întărește bariera de umiditate a pielii, astfel încât să putem bloca într-adevăr beneficiile complete de hidratare ale cremei de ochi. Dr. Neuser recomandă, de asemenea, acidul hialuronic ca ingredient de care trebuie să ținem cont atunci când cu o cumpărăm. Pe lângă hidratarea zonei de sub ochi, crema pentru ochi poate face și alte minuni. În cazul în care ochii tăi sunt predispuși la cearcăne întunecate, Dr. Neuser recomandă găsirea unei creme pentru ochi cu vitamina C. Peptidele pot, de asemenea, să-ți întărească pielea și, atunci când sunt combinate cu retinol, un ingredient care reduce ridurile, ai anti-îmbătrânirea finală, cremă de ochi preparată.

Cum ar trebui să o aplic?

Pielea trebuie tratată cu blândețe – în special cea din jurul ochilor. Dr. Neuser recomandă aplicarea cremei pentru ochi cu mișcări ușoare și subliniază importanța nefrecării energice a zonei ochilor. Unii cred că cel mai bun mod de a aplica crema pentru ochi este folosind degetul indicator, dar Dr. Neuser explică că nu contează ce deget folosim pentru a aplica crema pentru ochi. Atâta timp cât suntem blânde și aplicăm consecvent, este corect. Un lucru clar este că crema de ochi este esențială în orice rutină de îngrijire a pielii. Este nevoie de aproximativ un minut din timp pe zi pentru a o aplica, dacă este posibil să prevenim semnele vizibile ale îmbătrânirii.