fbpx

3 semne vitale că placa de întins părul este depășită

Da, aparatele de gen pot expira, de fapt! Știm cu toții că produsele de frumusețe ajung să fie depășite; Mascara (rimelul) ar trebui să fie utilizat doar timp de șase luni (aparent), rujul – pentru doi ani și fondul de ten pentru unul, dar știai că aparatele pentru îndreptarea părului au și ele o dată de expirare?
Potrivit stiliștilor,  aceste instrumente aparent de lungă durată pot să devină inutile iar, dacă sunt folosite prea mult timp, pot cauza ruperea părului și eliminarea uleiurilor naturale. S-a arătat că aparatele de îndreptarea părului pot expira după 2-3 ani și există multe semne de avertizare pentru a te ajuta să știi exact momentul în care să îl înlocuiești.

1. Plăci deteriorate

Una dintre cele mai ușoare căi de a spune dacă aparatul tău de îndreptarea părului este prea vechi, este să te uiți la plăci. În cazul în care plăcile au un grad mare de zgâriere și uzare, ar putea fi timpul pentru a investi într-un nou instrument.

2. Lumini intermitente

Un alt mod de a afla dacă placa ta are zilele numărate este prin monitorizarea indicatoarelor de căldură. Dacă ledul clipește, înseamnă că ceva nu este bine, deoarece nu ar trebui să clipească atunci când este încălzit sau în timpul procesului de styling.

3. Nevoia excesivă de  îndreptare

Dacă ești nevoită să repeți îndreptarea pe aceeași secțiune de păr pentru a obține un rezultat bun, ar putea fi un semn că placa ta nu mai este în stare bună.

Aparatele de îndreptare trebuie în mod normal înlocuite la fiecare 2-3 ani, recunosc stiliștii. Pentru o utilizare maximă, nu uita să le păstrezi într-o borsetă cu fermoar rezistentă la foc.