În cele din urmă am ajuns la punctul în care ignorăm în totalitate regulile la modă (asortează geanta cu pantofii, nu amesteca modele sau pattern-uri etc), dar din anumite motive, ele nu se aplică întotdeauna la alegerea machiajului. Cu toții ne temem să purtăm ceva care nu este considerat corect, dar într-adevăr, acesta este un motiv trist pentru a rămâne într-o rutină cosmetică. Unii dintre artiștii de machiaj împărtășesc modul în care fac lucrurile să funcționeze pe oricine.
MITUL 1: Culorile luminoase nu funcționează pe buzele subțiri
Afacerea aici este de a recunoaște diferența dintre luminoase (bune) și întunecate (rele). Nuanțele intense precum burgundi și mura vor servi ca modalitate de a anunța „Uită-te la buzele mele subțiri!”, deoarece culoarea întunecată diminuează și face buzele să arate chiar mai mici. Dar nuanțele vibrante, cum ar fi coralul, roșul și rozul fierbinte, în special cele făcute cu o strălucire ușoară, vor adăuga iluzia optică a buzelor mai pline.
MITUL 2: Fardul de ochi strălucitor este numai pentru adolescente
Dimpotrivă, umbrele mate pot accentua de fapt efectul crepuscular al pleoapelor, care uneori afectează femeile mai mature. Umbrele strălucitoare atrag și reflectă lumina și pot face ochiul să arate mai bine (plus, proprietățile reflectorizante ajută la îndepărtarea atenției de la liniile fine). Alege tonuri neutre cu un finisaj strălucitor, însă nu foarte.
MITUL 3: Nu poți să etalezi smokey-eyes cu buze îndrăznețe
Cheia pentru a distrage de pe o față plină de machiaj o conțin finisajele (gândește-te, strălucitor pe ochi cu satin sau mat pe buze), menținând tot restul feței în mod minimal definit, cu sprâncenele îngrijite și obraji cu conturul neted.