fbpx

3 pași simpli pentru curățarea truselor de machiaj

Curăță-ți periile de machiaj!

Unul dintre primii pași cu care ar trebui să începi primăvara să oferi periilor de machiaj un aspect curat. Curățându-le bine, se elimină oricare din excesul de machiaj rămas acolo, ucigând bacteriile care, altfel, ar stagna pe pielea ta. De asemenea, se pot chiar șampona și recondiționa periile la fiecare câteva luni. Periile sunt o investiție și sunt ceea ce folosești în fiecare zi, de aceea vrei să le ai pentru mulți ani.

Aruncă machiajul expirat!

Primăvara este momentul perfect al anului pentru a controla în geanta de machiaj și arunca orice produs vechi și expirat.
Rimelul trebuie să păstreze o senzație cremoasă și trebuie să fie aruncat atunci când devine gros.
Rujul și luciul de buze ar trebui să fie aruncat odată ce începe să miroasă.
Se recomandă și aruncarea bureților de machiaj de unică folosință după fiecare utilizare, deoarece bacteriile care cresc în interiorul lor sunt cu adevărat dăunatoare.
Cât timp să păstrezi machiajul înainte de a-l arunca:
Mascara – 3 luni
Luciul de buze – 1 an
Ruj – 2 ani
Fard de ochi – 2 ani

Curăță-ți  interiorul sacului/genții de machiaj!

Utilizează un spray de curățare cu perie pentru a pătrunde în interiorul genții de machiaj și șterge cu un prosop de hârtie.
Asigură-te și că speli bine căptușeala genții de machiaj, pentru că aici se află toate reziduurile de machiaj, exces de pori, celule moarte ale pielii, practic mai toate bacteriile.