fbpx

Da, este iarnă și asta înseamnă că pielea ta are o hidratare ciudată. Dacă ai ales cu maximă exigență hidratantul, dar totuși te confrunți cu uscăciunea și descuamarea pielii, experții spun că există motive pentru care produsele tale preferate pot fi neadecvate. Vestea bună este că toate acestea sunt ușor de rezolvat.

1. Pielea ta nu este suficient de umedă în prealabil
Hidratantul este cel mai bine absorbit de piele, cu o cantitate mică de apă înainte de aplicare (la fel ca un burete – cel umed absoarbe mai bine decât unul uscat). Dacă vrei să-ți ajuți pielea să absoarbă cât mai mult posibil, fie acționezi repede, fie aplici crema hidratantă în decurs de un minut, pentru rezultate optime, sau aplici cu ușurință un spray facial pe bază de apă înainte de a aplica crema sau loțiunea.

2. Folosești un tip greșit de produs
Chiar dacă există acum o mulțime de seruri etichetate ca hidratante, ele sunt mai bine folosite pentru a suprapune mai multă umiditate pe piele și nu ar trebui privite ca o sursă primară – sunt prea ușoare. Dacă te-ai axat pe o loțiune, ar putea fi timpul să o înlocuiești cu o cremă mai bogată. O mulțime de femei folosesc același hidratant de ani de zile, dar pe măsură ce îmbătrânim, trebuie îmbunătățită profunzimea pentru a satisface noile cerințe de hidratare ale pielii.

3. Aerul funcționează împotriva ta
Nu te grăbi să învinuiești pielea; are nevoie de mai mult de 30% umiditate în aer pentru a reține umiditatea și a rămâne suplă. Casele, birourile și alte spații interioare cu aer cald pot determina scăderea acestor niveluri și să se deplaseze la mai puțin de 10% pe tot parcursul sezonului. Rezultatul este că și pielea sănătoasă, care este în mod regulat hidratată, are probleme cu menținerea hidratării. O soluție relativ ușoară este cumpărarea unui umidificator. Încearcă să dormi cu un astfel de aparat pentru a vă ajuta hidratantul să funcționeze mai bine și pentru a vă trezi cu pielea confortabil întinsă.