fbpx

Toată lumea știe cel puțin o femeie cu piele aparent perfectă. De fiecare dată când îi vezi fața strălucitoare, te întrebi serios, cum o face? Ce fel de proceduri magice primește? Ce creme scumpe folosește?

Secretul ei este simplu – are o piele impecabilă pentru că a ales cea mai bună rutină zilnică. Un alt secret? Și tu poți! Iată mai jos ce face ea zilnic:

1. Folosește curățarea corectă pentru tipul tău de piele!

Pentru pielea uleioasă sau acneică, un gel salicilic sau spălarea cu peroxid de benzoil funcționează foarte bine spun dermatologii. Pentru pielea uscată a tenului matur, utilizează fie un produs de curățare hidratant glicolic, fie lăptișorul de matcă. Pentru pielea cu pete maronii, utilizează o spălare cu efecte strălucitoare, folosind un produs de curățare cu acizi alfa hidroxi.

2. Bea lichidele potrivite!

Deși este tentant să alegi o cafea în clipa în care te trezești, dermatologii spun că alegerea băuturilor corecte pot fi un schimbător de jocuri. Încearcă un strop de clorofilă în fiecare dimineață pentru strălucirea, oxigenarea și hidratarea pielii. Clorofila de băut (sau sângele verde) ajută de asemenea la stimularea sistemului limfatic, fiind benefic deci și pentru celulită. Dacă nu sunteți dornică să riști, suplimentele de clorofilă pot fi găsite la numeroase farmacii și magazine alimentare de sănătate. De asemenea, poți bea și sucuri verzi dintr-o mulțime de legume. Pielea se va transforma în doar câteva zile – va arăta mai oxigenată iar stimularea drenajului limfatic, va ajuta la reducerea senzației de umflare.

3. Menține o dietă sănătoasă!

Pielea are o barieră naturală pentru a reține umezeala, esențială pentru aceasta fiind acidul gras omega-3. Semințele de in sau chiar nuci în salată vor fi un impuls instantaneu pentru omega-3, crescând astfel capacitatea pielii de a menține umiditatea. Asigură-te că adopți o dietă scăzută în alimentele ce conțin carbohidrați simpli și complecși.

4. Se hidratează în fiecare zi și noapte!
Cele mai bune momente de hidratare sunt imediat după ce ieși din cabina de dus și chiar înainte de a merge la culcare, spun dermatologii. Evită loțiunile prea aromate grele și găsește un hidratant suficient de blând pentru utilizare zilnică și iritare zero.

5. Degetele ei nu-i ating niciodată fața!
Tot dermatologul spune că acest lucru este foarte important. Mâna pe față nu numai că răspândește bacterii și provoacă erupții, ci poate duce și la cicatrizări și o creștere a ridurilor.

6. Nu folosește prea multe produse!
Folosind mai mult de unul sau două produse simultan este o mare greșeală. Acest obicei încarcă prea mult pielea, ducând la mai multe erupții cutanate și înfundarea porilor.

7. Își poartă protecția solară 365 de zile pe an – indiferent dacă e însorit sau înnorat!

Mulți oameni simt că trebuie doar să se protejeze în zilele însorite sau când merg la plajă, după cum spun dermatologii. Dar adevărul este că trebuie să protejăm pielea chiar și atunci când conducem mașina, zburăm cu avionul sau alergăm. Expunerea la razele UV este zilnică și contribuie la semnele vizibile de îmbătrânire. Ce fel de protecție solară este cea mai bună? Alege-o pe cea cu spectru larg, cu SPF de 30 sau mai mare – și reține că trebuie reaplicată la fiecare 2 ore.

8. Se hrănește sănătos – în orice mod posibil!
Fiecare expert dermatolog a subliniat importanța nutrienților. Lipsa hranei înseamnă mai puțină strălucire.

9. Evită expunerea directă la căldură/soare!
Nu trebuie doar să ai grijă de soare – proximitatea față de încălzitoare sau șeminee poate provoca, de asemenea, un efect dezastruos pe piele, prin inflamație și defalcarea colagenului. Se recomandă cel puțin 10 metri distanță. Data viitoare când prăjești castane sau te bucuri de un foc de tabără, fă un pas înapoi și păstrează distanța potrivită.

10. Exfoliază tenul de câteva ori pe săptămână!
Pielea noastră pierde 50 de milioane de celule pe zi, fără nici un pic de exagerare. Pentru a combate efectul de pierdere a elasticității, ar trebui să alegi un produs neutru pentru pH, astfel încât acesta să nu se usuce pe măsură ce se exfoliază. Și nu te opri doar la față – pielea de pe întreg corpul tău are nevoie de exfoliere.

11. Nu doar consumă vitaminele!
O dieta echilibrată este importantă, dar există mai mult decât o singură modalitate de a reda vitamine pielii. Sunt acei antioxidanți regăsiți în seruri și creme care conțin ingrediente ce hrănesc pielea. Aceștia pot ajuta într-adevăr să repare pielea de la daunele provocate de soare și au, de asemenea, proprietăți naturale de protecție solară. Nu ești sigură cum să le utilizezi? Cel mai bun moment pentru a le aplica este imediat după curățare, sau pot fi stratificate sub crema solară, pentru o protecție suplimentară.

12. Își curăță în mod regulat pensulele de machiaj!
Pentru a lupta împotriva infecțiilor și a porilor înfundați, se recomandă spălarea lor o dată pe săptămână. Pentru cele folosite în jurul ochilor, se recomandă curățarea de două ori pe lună, în timp ce pentru orice alte tipuri, o dată pe lună este bine.

13. Știe că protecția tenului nu se oprește la protecția solară!
Vorbim despre machiajul SPF, ochelarii de soare și pălăriile cu margini mari. Prevenirea afectării soarelui este de un milion de ori mai bună pentru piele decât tratarea acesteia după fapt.

14. Rutina ei pentru îngrijirea pielii este cât se poate de simplă!
Produsele, fardurile și ingredientele fanteziste sunt distractive pentru a le încerca și, uneori, ele chiar funcționează bine, dar de obicei dispar de pe rafturi la fel de repede ca și efectele lor. Găsește un remediu de curățare și hidratare pe care să-l poți păstra cu ușurință în centrul rutinei.

15. Ea doarme bine!
Asta nu înseamnă doar obținerea a opt ore pe noapte. Pielea va beneficia, de asemenea, de folosirea regulată a pernelor din mătase naturală. Materialul alunecă ușor și previne abraziunea tenului sau apariția ridurilor.