fbpx

13 obiceiuri rele care cauzează riduri

Când vine vorba de îngrijirea pielii, mai puțin este cu adevărat mai mult. Cunoaștem deja ordinea, spălăm machiajul și aplicăm hidratant zilnic. Dar, în ciuda acelor obiceiuri sănătoase, probabil că facem unele greșeli destul de frecvente care ar putea face mai mult rău decât bine.

  1. Tragi ochii în timp ce aplici machiajul

Știm că vrei ochiul perfect de pisică, dar asta nu înseamnă că ar trebui să tragi de pielea delicată din jurul ochilor pentru a-l obține. Tragerea agresivă poate duce la umflături, vase de sânge rupte și riduri. Folosește mai mult un eyeliner care alunecă decât un creion dermatograf.

2. Există gândirea unui combo perfect de produse anti-îmbătrânire

 Mulți fanatici ai îngrijirii pielii folosesc un produs de îndepărtare a machiajului, spălarea feței, toner, ser, cremă hidratantă, ulei de față, cremă de ochi, gel pentru ochi, protecție solară și umplutură pentru riduri – în fiecare zi, totul în căutarea unui ten perfect. Din păcate, nu prea funcționează așa. „Cea mai mare greșeală de îngrijire a pielii este să nu ne dăm seama că mai puțin este mai mult”, explică dr. Mona Gohara, profesor clinic asociat de dermatologie la Școala de Medicină din Yale. „Aruncă toate aceste produse diferite care pot irita pielea și pot provoca inflamații”, care pot exacerba semnele îmbătrânirii. Un pariu mai bun? Folosind produse încercate și adevărate care funcționează efectiv. Gohara le recomandă pe cele care conțin retinoli, antioxidanți și SPF.

3. Sari peste SPF în mașină

Doar pentru că te afli în interiorul unui vehicul nu înseamnă că ești protejat: cancerul de piele pe partea stângă și ridurile sunt mai frecvente, deoarece acolo lovește soarele în timp ce conduci. Poartă întotdeauna protecție solară, mai ales dacă șofezi frecvent.

4. Presupui că „organic” este inerent mai bun

Sigur, organicul poate fi mai bun pentru corpul tău când vine vorba de mâncare, dar acest lucru nu este neapărat adevărat pentru pielea ta. Nu presupune că ceva va reduce ridurile și semnele de îmbătrânire pur și simplu pentru că scrie „organic” – altfel, poți termina ignorând ingredientele inflamatorii. „La urma urmei”, spune Gohara, „iedera otrăvitoare este naturală și organică, dar evident nu este bună pentru pielea ta”.

5. Îndepărtezi agresiv machiajul ochilor

Demontarea machiajului pe timp de noapte este importantă, dar ar trebui să o faci cu blândețe. Ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să freci sau să tragi pielea din jurul ochilor pentru a scoate ultimul pic de rimel. „Poți provoca spargerea vaselor de sânge și umflături”, avertizează Gohara.

6. Dormi pe burtă sau lateral

„Dormitul pe spate este cel mai bun mod de a preveni ridurile induse de somn”, explică Tzu. Îți place să stai pe burtă? Gohara recomandă utilizarea unei fețe de pernă din satin – sunt mai puțin abrazive decât cele din bumbac.

7. Cureți prea bine

După o zi lungă, vrei să scoți toată murdăria, grăsimea și impuritățile din porii tăi prin orice mijloace necesare, dar aceasta este o greșeală care ar putea să-i coste pielii suplețea și strălucirea tinerească. „Când folosești săpun aspru pentru a obține o senzație de curățat, îți dezbracă pielea de uleiurile sale naturale și accentuează liniile fine”, spune Gohara. Rămâi la un produs de curățare delicat și nu-l spăla – pielea îți va mulțumi mai târziu.

8. Renunți la produse prea curând

Ai încercat vreodată un produs nou, dar ai văzut doar rezultate minime (dacă există) după câteva săptămâni și ai decis să-l arunci sau să-l dai? Din păcate, ai putea să te lipsești de beneficiile produsului, spune dr. Janet Prystowsky, dermatolog din New York. „Chestia este că acele creme durează luni întregi pentru a face vreo diferență”, explică Prystowsky, „deci dacă un produs nu dăunează pielii, este mai bine să-l consumi înainte de a cumpăra unul nou”. Un sfat care ne avantajează pielea și portofelele? Da, te rog.

9. Te bazezi pe un singur „produs minune” pentru a opri semnele îmbătrânirii

Pentru a obține o piele excelentă nu este nevoie de un singur produs sau de un singur truc – este un stil de viață. De la obiceiurile tale alimentare și de somn la regimul de exerciții și expunerea la soare, nu există o singură cremă sau ser care să-ți remedieze toate problemele de îngrijire a pielii.

10. Stai prea aproape de ecranul computerului.

Stricându-ți ochii în mod constant și obosindu-te pentru a vedea ecranul provoacă riduri fine în jurul ochilor, explică Tzu, care recomandă să stai aproximativ la 1-1,5 m distanță – oricare dintre acestea este confortabil pentru vederea ta. Menține-ți gâtul drept pentru a menține o postură bună și a reduce liniile orizontale ale gâtului. Prystowsky sugerează, de asemenea, să faci o pauză de două sau trei ori pe oră pentru a regla postura și întinderea. Ai putea folosi puțină odihnă din când în când pe parcursul zilei, oricum.

11. Omiți examenul anual de ochi.

Dacă nu simți că rețeta ta s-a schimbat atât de mult, s-ar putea să te simți tentat să amâni o întâlnire cu medicul de ochi. Cu toate acestea, liniile de brazdă de-a lungul frunții pot apărea dacă vederea nu este corectată, deci este mai bine să te asiguri că un consult la ochi este absolut actualizat.

12. Fumatul de țigări.

Până acum, toată lumea știe că fumatul este rău pentru corpul și aspectul tău, totuși se estimează că 42,1 milioane de americani fumează în prezent țigări, ducând la peste 480.000 de decese în fiecare an. Sari peste țigări – corpul, pielea și cei dragi îți vor mulțumi.

13. Nu porți protecție solară.

Majoritatea știe cât de important este SPF pentru îngrijirea pielii pe termen lung, dar există încă cei care trec peste protecția solară, deoarece cred că un pic de bronz aici și acolo nu va strica. „Marea majoritate a semnelor de îmbătrânire provin din expunerea neprotejată a pielii”, spune Gohara, „prin urmare, prin faptul că nu porți protecție solară, accelerezi procesul”.