fbpx

11 produse care-ți pot ajuta corpul să scape de mirosul neplăcut

Hiperhidratarea sau transpirația excesivă ne face să ne înroșim și să ne simțim rușinați. Unele produse precum roșiile, varza sau cafeaua cresc transpirația și fac mirosul ei mai puternic și mai accentuat. Cu toate acestea, există produse care pot minimaliza această caracteristică a corpului uman.

Am aflat pentru tine ce produse ar trebui să adaugi la dietă pentru a scăpa de mirosul ofensiv al corpului și pentru a te simți mai încrezătoare.

Ulei de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos este unul dintre cele mai eficiente produse care-i pot oferi corpului o aromă plăcută. Proprietățile sale antimicrobiene constrâng creșterea bacteriilor, în timp ce acidul lauric din compoziția sa distruge mirosul înțepător. Desigur, transpirația în sine nu va dispărea. Se recomandă să aplici uleiul pe zona axilară de 1-2 ori pe zi, după duș. În plus, uleiul afectează întregul corp și chiar ajută la respirație dacă este consumat cu alimente.

Lămâie și alte fructe citrice

Mirosurile de axilă nu sunt singurul lucru eliminat de proprietățile antiseptice al lămâii. La fel ca uleiul de nucă de cocos, sucul de lămâie poate controla respirația urâtă cauzată de bacteriile dăunătoare. A bea un pahar cu apă de lămâie dimineața (cu condiția ca stomacul să se descurce cu ea) poate ajuta la controlul problemei. O altă opțiune este să strecori 1/2 de lămâie, să o freci sub picioare sau sub axile, să o lași să se usuce și să faci duș.

Semințe de pădure

Semințele acestei plante acționează ca un antioxidant. Nu numai că elimină toxinele din organism, dar previn și infecțiile care provoacă răspândirea mirosurilor rele. Pentru a obține rezultatul dorit, diluează 1 linguriță de semințe cu apă fiartă și lasă-le să se spargă. Poate fi băută după 6-8 ore. Semințele pot fi adăugate și la ceai.

Frunze Neem

Neem sau Azadirachta indica este o plantă medicinală valoroasă folosită de mult timp în medicina ayurvedică. Frunzele sale au efecte antifungice, antibacteriene și antiseptice. Datorită acestor lucruri, neem promovează eliminarea completă a bacteriilor și toxinelor care provoacă mirosuri neplăcute și reduce transpirația. Poate fi utilizat la fel ca în cazul semințelor de pădure. Aplică pudra din frunzele de neem în plasturi (cu ajutorul apei), aplic-o pe axile și las-o acolo câteva minute. Se clătește terciul cu un duș sau o baie. Repetă această procedură de 3 ori pe săptămână pentru un rezultat mai bun.

Sucul de grâu

Sucul de grâu conține o cantitate mare de proteine, vitamina C, B12, B6, acid folic. Mai mult, acesta este un puternic antioxidant natural foarte eficient atunci când combați mirosurile inutile ale corpului. Îl poți mânca proaspăt (40 g pe zi) sau sub formă de pulbere (3 g pe zi).

Pătrunjel

Pătrunjelul este un remediu popular popular pentru tratarea mirosului neplăcut al corpului. Conținutul ridicat de clorofilă și aroma sa proaspătă îi conferă un efect dezodorizant. Această plantă curăță organismul și combate bacteriile care îl fac să miroasă rău. Cercetările au arătat că pătrunjelul poate lupta cu succes compușii cu sulf. Poți folosi pătrunjel fie în salate sau mâncăruri fierbinți, fie să-i folosești tulpinile și frunzele uscate pentru a scăpa de mirosul rău al corpului.

Salvia

Salvia conține flavonoide precum apigenina, diosmetina și luteolina. Mai mult, compoziția plantei are vitamine, fitonide și alți compuși. Salvia are mai multe proprietăți vindecătoare, cum ar fi hemostatic, expectorant, diuretic, coleretic, antiinflamator, astringent și antibacterian datorită acestei concentrații de nutrienți. Frunzele și florile acestei plante pot ajuta la combaterea transpirației. Pot fi utilizate în infuzii și decocturi și pot fi chiar adăugate într-o baie și aplicate pe corp. Cu toate acestea, trebuie să ai grijă, deoarece o concentrație mare de substanțe biologic active poate provoca reacții adverse.

Mentă

Menta are o proprietate liniștitoare. Utilizarea acestui produs reduce numărul de impulsuri trimise către glandele sudoripare ceea ce face ca organismul să emită o cantitate mai mică de secreție. Menta poate fi consumată proaspătă, uscată sau ca un ulei esențial atât în ​​interiorul cât și în exteriorul corpului. Când este utilizată topic, are un efect antiinflamator și acoperă corpul cu un miros plăcut.

Scorțișoara

Adăugarea de scorțișoară în alimente este un obicei ușor de adoptat. Este faimoasă pentru capacitatea sa de a elimina mirosurile rele din gură. Dacă este consumată zilnic, începe să influențeze mirosul organismului și ajută la eliminarea transpirației excesive.

Ceai verde

Ceaiul verde conține acizi organici și tanin. De aceea, la fel ca salvia, are proprietăți astringente care ajută la combaterea transpirației excesive și la prevenirea creșterii bacteriilor. Este util pentru picioare, corp și chiar gură. Bea ceai verde zilnic pentru a obține un rezultat mai bun. În afară de reducerea transpirației, acest ceai are un efect benefic asupra metabolismului și este util pentru cei care doresc să rămână slăbuți.

Rozmarin
Rozmarinul este capabil să blocheze creșterea bacteriilor care provoacă miros neplăcut. Conține clorofilă și mentol care au un efect dezodorizant. Lipsa de zinc în organism provoacă transpirație excesivă. Deoarece rozmarinul conține zinc, această plantă compensează lipsa acestui element chimic. Poi face băi cu rozmarin sau șă diluezi câteva picături de ulei esențial în 100 g de apă și șă-ți ștergi axilele cu soluția rezultată.