fbpx

11 probleme care se produc sub piele

În anumite privințe, îngrijirea pielii este ca viața. Tocmai când crezi că ai trecut de un obstacol (un coș sau un fir de păr subcutanat), vine un altul. L-am întrebat pe Danie Jung, estetician la Gwell Med Spa din Los Angeles, California, despre cele mai frecvente unsprezece probleme ale pielii și cele mai ușoare soluții ale acestora.

Problema 1: Fire îngroșate

Ai avut vreodată o suprafață roșie la o zi sau două după ras? Este probabil un păr încarnat. O soluție ușoară este de a pune o compresă caldă pe zona afectată. Lăsând terapia cu căldură să relaxeze părul, această problemă se va rezolva singură.

Problema 2: Vene sparte

Capilarele sparte în jurul nasului și bărbiei pot înflori în linii roșii inestetice, pe măsură ce vremea și stresul le afectează. O soluție temporară este folosirea machiajului special conceput pentru a acoperi roșeața. Pentru o soluție mai permanentă, adresează-te medicului dermatolog despre tratamentul cu laser și tehnologia fotodermului. Ambele sunt destul de nedureroase și durează aproximativ 30 de minute.

Problema 3: „Laba gâștii”

Nu există nicio modalitate de a evita ridurile astfel formate – cu excepția cazului în care ești dispus să renunți la zâmbet sau râs pentru tot restul vieții. Deoarece nu este o opțiune pentru majoritatea dintre noi, amintește-ți că hidratarea este cheia sau, pentru un tratament ieftin care funcționează cu adevărat, încearcă și masajul uleiului de măsline în jurul ochilor seara.

Problema 4: Porii mari

Poți reduce la minimum aspectul porilor, spune Jung, chiar dacă nu poți schimba ceea ce este predeterminat genetic. Produsele de curățare ușoare cu proprietăți exfoliante și cremele hidratante cu retinoli vor împiedica uleiul, bacteriile și celulele moarte ale pielii să înfunde porii – și ar putea chiar să le strângă în timp.

Problema 5: Piele „accidentată”

Umflături inestetice sub piele – de obicei în jurul bărbiei și maxilarului – ar putea fi fire de păr încarnate. Dacă umflăturile nu sunt roșii și inflamate, dar le simți „fragede”, este posibil să ai o erupție de acnee chistică care se întâmplă adânc sub derm. Un medicament pentru acnee fără prescripție medicală ar trebui să ajute; dacă nu, vizitează medicul dermatolog.

Problema 6: Punctele albe

Acesta este un semn că corpul tău luptă împotriva unei infecții bacteriene sub piele. Dacă ești predispusă la apariția punctelor albe, utilizează o mască penetrantă de sulf pentru a atrage infecția. Tratamentele proactive vor reduce la minimum erupțiile punctelor albe.

Problema 7: Rozacee

Rozaceea se aplică în general oricărui ten predispus la înroșire și roșeață. Persoanele care suferă au de obicei o piele extrem de sensibilă, care reacționează chiar și la cele mai ușoare substanțe chimice din produsele de curățare și cremele hidratante. Găsește o linie naturală de îngrijire a pielii care nu conține ingrediente create în laborator și vezi cum reacționează tenul tău, spune Jung.

Problema 8: Piele grasă

Este o binecuvântare deghizată, deoarece pielea grasă tinde să se încrețească/rideze și să îmbătrânească într-un ritm mai lent decât pielea uscată. Nu utiliza produse dure în încercarea de a curăța uleiul (sebumul), dar nu exagera nici cu crema hidratantă. Folosește un produs de curățare emolient și o cremă hidratantă foarte ușoară.

Problema 9: Piele uscată

Reglează temperatura apei, spune Jung. Dușul și spălatul în apă fierbinte este un mod sigur de a-ți „jefui” tenul de umezeala atât de necesară. Adoptă apa călduță și usucă ușor pielea. Aplică o cremă hidratantă în timp ce pielea este încă umedă.

Problema 10: Puncte solare și vechi cicatrici

Sunt probleme cu pielea foarte diferite, dar tratamentul este același: creme retinoide precum Retin-A, loțiuni hidroxi alfa pentru a clarifica tenurile și, în cazuri severe, peelinguri chimice sub supravegherea unui dermatolog, spune Jung.

Problema 11: Riduri

Totul alunecă în jos pe măsură ce îmbătrânim, iar pielea noastră nu face excepție. Prevenirea este cel mai bun medicament, spune Jung. O dietă sănătoasă, multă apă, exerciții fizice regulate și utilizarea zilnică de protecție solară vor menține ridurile la distanță pentru o lungă perioadă de timp. Dacă fumezi, renunță imediat. Când vine timpul pentru pași mai agresivi, ia în considerare tratamente dermatologice, cum ar fi peeling-uri chimice, resurfacing cu laser, faciale foto și microdermabraziune.