10 trucuri de machiaj profesional pentru aplicarea corectorului
Acneea, petele de vârstă, hiperpigmentarea și cearcănele fac parte din viața normală. Dar, atunci când cauți o acoperire uniformă, impecabilă, corectorul potrivit se poate simți ca o baghetă magică care poate anula decolorarea și aluneca peste textura inegală. Corectorii vin într-o multitudine de consistențe, forme și finisaje, de la lichid la cremă. Cheia este să găsești formula și tonul potrivit pentru orice problemă pe care încerci să o ascunzi. Iată toate sfaturile și trucurile de machiaj pe care trebuie să le cunoști pentru a face corectorul să arate impecabil:
În primul rând, alege-ți corectorul de culoare potrivită
Găsirea tonului și a culorii potrivite este crucială. Iată foaia de trucuri:
- Nuanțele de piersică anulează cercurile albastre și petele întunecate de la soare sau de la îmbătrânire.
- Tonurile verzi ascund petele roșii – urmat de un anticearcăn care se potrivește exact cu tonul pielii (sau aproape!).
- Corectorii cu tonuri galbene ajută la corectarea tonului inegal al pielii de la roșeață sau hiperpigmentare.
Alege-ți formula potrivită pentru job
Nu toate formele de ascuns sunt create egal. Alege dintre aceste opțiuni în funcție de ceea ce încerci să realizezi:
- Creioane, bețișoare sau creioane sunt ideale pentru „aplicare precisă, cum ar fi o pată sau un punct de vârstă” sau cicatrice, spune make-up artistul Erica Whelan. Ele oferă adesea o acoperire puternică și necesită o amestecare minimă atunci când sunt aplicate cu precizie și sunt cele mai potrivite pentru pielea uscată sau mixtă, deoarece „aceste formule tind să fie puțin mai cremoase”, spune Joy Fennell, artist de machiaj și fondator al The Joy in Beauty and All Summit-ul Black Everything.
- Cremele sunt excelente pentru tenul gras sau pentru sarcini care necesită o acoperire mai mare. „Corectorii pentru creme sunt mai groși, prin urmare, pot fi folosiți pentru a acoperi mai mult [ca] hiperpigmentarea și alte zone cu probleme”, spune Fennell. Acestea, de asemenea, „tind să fie cele mai versatile, deoarece le poți oricând subția, dacă este nevoie, cu un pic de hidratant”, adaugă ea. Aplică-i cu o perie pentru o acoperire maximă sau folosind degetele pentru un finisaj mai natural.
- Lichide: Potrivit pentru toate tipurile de piele, dar deosebit de bun pentru pielea uscată, o „formulă lichidă adaugă un nivel de hidratare fără a face pielea să pară și mai uscată”, spune Fennell. Din tub, „aplică-i direct pe piele și amestecă-i cu degetul, buretele sau peria pufoasă pentru umbre”, spune Whelan.
Aplică-ți produsele de bază și fondul de ten
Aplică orice cremă hidratantă, bază și fond de ten înainte de a ajunge la corector. Dacă aplici mai întâi fondul de ten, vei estompa aspectul imperfecțiunilor și probabil că nu va mai trebui să folosești la fel de mult corector. Dacă nu folosești deloc fond de ten și pur și simplu asigură-te că hidratezi mai întâi pielea!
Luminează-ți cercurile întunecate și decolorate de sub ochi
Cercurile de sub ochi pot fi un semn revelator al unei nopți lungi sau a lipsei de somn, dar decolorarea sub ochi este, de asemenea, genetică. Dacă vrei să luminezi cearcănele, iată cum:
- Formula: „Caută corectori care au formule radiante sau luminante”, spune Whelan. Experții preferă formulele lichide pentru pielea subțire din jurul ochilor, deoarece cremele și formulele mai groase se pot așeza în linii fine și riduri.
- Umbra: Vei dori să optezi pentru o culoare care este mai deschisă decât nuanța naturală a pielii. „Acest lucru va lumina zona sub ochi și va masca cercurile întunecate”, spune Whelan.
- Aplicare: Desenând un triunghi pentru a acoperi cercurile sub ochi în loc să aplici peste decolorare într-o formă de semicerc. În loc să se coloreze pur și simplu peste cercurile de sub ochi, această formă de triunghi evidențiază zona din față a feței, făcând-o să arate tânără, creând o iluzie ridicată. Pentru cele mai bune rezultate, „punctează corectorul sub ochi și atinge-ți produsul în loc cu degetul inelar sau cu o perie mică și pufoasă pentru umbre”, spune Whelan.
Maschează ochii umflați
În timp ce machiajul nu poate schimba forma, acesta poate crea iluzii pentru a distrage atenția de la orice caracteristici pe care vrei să le ascunzi (sau să accentuezi – gândind la conturare). Iată exact cum:
- Formula: Lichidele sunt „grozave de utilizat dacă trebuie să luminezi o zonă”, spune Fennell.
- Umbra: alege un ton cu 1-2 nuanțe mai deschis decât fondul de ten.
- Aplicație: „Adăugând un stilou corector de evidențiere chiar deasupra și dedesubtul zonei în care ochiul de sub este cel mai umflat”, spune Whelan. „Prin adăugarea de lumină în acele zone, face acele zone mai vizibile și face ca umflătura să pară mai puțin vizibilă”.
Acoperă-ți petele și acneea
Dacă ai abordat deja acneea cu rutina de îngrijire a pielii, dar cauți să ascunzi eventual umflături sau roșeață între timp, iată ghidul infailibil:
- Formula: „Alege o formulă de cremă mai grea ca un anticearcăn”, sfătuiește Whelan. Formulele de cremă densă sunt concepute pentru a rămâne pe loc.
- Umbra: o formulă verde sau galbenă va ajuta la neutralizarea roșii a petei. Completând cu un anticearcăn cremos care se potrivește îndeaproape cu tonul pielii.
- Aplicare: Pentru a viza imperfecțiunea, Whelan sugerează aplicarea cu „o perie fină ascuțită pentru a plasa corectorul exact acolo unde vrei să meargă. Amestecă ușor marginile anticearcănului cu o perie, o margine de burete sau cu degetul pentru a se amesteca în piele pentru un amestec fără cusur”.
Camuflează-ți petele întunecate
Fie că este vorba de soare sau de vârstă, petele întunecate de pe față sunt extrem de frecvente. Iată cum să le acoperi:
- Formula: „Alege o formulă de cremă mai grea pentru a acoperi petele de soare/vârstă”, spune Whelan. „Cremele au o acoperire mai grea și tind să rămână la locul lor după ce s-au așezat cu pudră”, spune Fennell. Formula ar trebui să fie suficient de densă pentru a camufla complet pata.
- Umbra: „În mod normal, poți alege o nuanță de corectură care să se potrivească cu culoarea ta de fond”, spune Whelan, dar dacă petelesunt foarte pigmentate, un ton de piersic va neutraliza aspectul maro închis.
- Aplicare: „Aplică mai întâi fondul de ten pentru a uniformiza tonul pielii, apoi aplică corectorul la fața locului pentru o acoperire maximă”, spune Whelan. „Dacă încerci să atenuezi uscăciunea, asigură-te că utilizezi o formulă hidratantă și nu una mată”, spune Fennell.
Acoperă-ți cicatricile ca un expert
Dacă ai cicatrici sau hiperpigmentare pe care vrei să le ascunzi (pe față sau altfel), încearcă aceste sfaturi de specialitate:
- Formula: pentru o cicatrice mică, Fennell spune că o formulă pentru creion sau creion este excelentă; pentru cicatrici mai mari, caută-ți un anticearcăn pentru cea mai bună acoperire: „Lichidul nu ar fi o alegere bună, deoarece se deplasează pe față și formula sa nu este suficient de grea pentru a ascunde”, spune ea.
- Umbra: caută-ți o culoare care să se potrivească exact cu pielea din jur, pentru cel mai credibil amestec.
- Aplicare: Dacă utilizezi un creion, pur și simplu completează marca cu punctul fin. Pentru cicatrici mai mari sau mai întunecate, aplică corector sau cremă folosind o perie sau degetele.
Învață cum să folosești corectorul pe pielea matură
Sfaturile de aplicare se schimbă atunci când aplici corector pe pielea uscată sau pe riduri și linii fine. Reține aceste sfaturi importante:
- Formula: „Pielea ta va arăta nenaturală dacă încerci să maschezi zona cu corectori grei”, avertizează Whelan. În schimb, alege-ți un anticearcăn lichid cu acoperire medie care să nu se așeze în linii fine sau riduri.
- Umbra: cumpără-ți nuanțe bazate pe zona pe care vrei să o corectezi, indiferent dacă sunt pete întunecate, ochi subțiri sau roșeață. O formulă luminatoare va reflecta și va adăuga o strălucire pielii, dar asigură-te că nu intră pe teritoriul strălucitor, ceea ce va accentua de fapt semnele vizibile ale îmbătrânirii.
- Aplicare: Pune-l cu o perie mică de fard de ochi pufos pentru un aspect natural. Acest lucru va „minimaliza defectele, în timp ce va face pielea să pară cât mai proaspătă și naturală posibil”, spune Whelan.
Setează-l să reziste
Împiedică-ți corectorul să se așeze în cutele din jurul ochilor prin ștergerea excesului de produs după aplicare. Împărțind un țesut în două straturi și apăsând una dintre foi pe piele pentru a îndepărta excesul de ulei sau produsul prea gros. „Dacă ai pielea grasă, asigură-te că ai setat [corectorul] cu o pulbere pentru a evita mișcarea”, spune Fennell. Fă acest lucru „atingând ușor o pulbere translucidă liberă peste zonă”, spune Whelan. „Acest lucru îl ajută pe corector să rămână pe loc pe tot parcursul zilei”.