10 reguli simple pentru a arăta grozav fără machiaj
Naturalețea a fost mereu în trend. Astăzi multe fete petrec atât de mult timp încercând machiajul nude, pentru a părea că nu poartă deloc. Dar respectarea unor reguli de frumusețe te poate ajuta să arăți grozav fără să folosești mai deloc produse pe fața ta.
Iată 10 trucuri simple care te vor face să arăți natural fără cusur, fără fond de ten, ruj sau alte produse cosmetice.
Fă-ți sprâncenele să pară perfecte.
Pe un chip fără machiaj, sprâncenele devin inevitabil centrul atenției. Obține sprâncene pentru forma feței. Dacă este nevoie, nuanțează sprâncenele cu colorant sau henna. Atunci când alegi culoarea, asigură-te că se potrivește cu culoarea părului. Dacă nu te-ai născut cu sprâncene groase, aplică zilnic un amestec de ulei de ricin și vitamina A. După câteva săptămâni, vei observa transformarea uimitoare a sprâncenelor.
Accentuează-ți ochii.
Pentru a arăta „mai late”, ondulează-ți genele cu ajutorul unui ondulator pentru gene, apoi aplică-le gel transparent. Poți chiar să mergi mai departe și să aplici extensii de gene. Scapă de cercurile întunecate de sub ochi. Începe să-ți reconsideri dieta. Cercurile întunecate pot fi rezultatul unei deficiențe de fier sau vitamine B din corpul vostru (ficatul și carnea roșie conțin cantități mari din acestea). Alege-ți creme pentru ochi cu efect de albire sau cele cu retinol. Compresele reci cu mentă sau ceai verde sunt foarte utile.
Albește-ți dinții.
Un zâmbet luminos adaugă 100 de puncte la orice imagine. Prin urmare, asigură-te că nimic nu te împiedică să pari atractivă. Folosește pastă de albire, în special după ce bei cafea sau vin roșu. Dar amintește-ți să nu o folosești excesiv, deoarece o astfel de pastă de dinți poate fi destul de dură. Dacă dinții tăi sunt cenușii sau galbeni în mod natural, albește-i în mod profesional.
Nu uita de buzele tale.
Nutriția, hidratarea și exfolierea rezonabilă nu sunt importante doar pentru fața ta, ci și pentru buzele tale. Folosește balsamuri de buze care pot fi uneori înlocuite cu ulei de măsline sau orice alt ulei natural. O dată pe săptămână ar trebui să le umezești și să le aplici zahăr, apoi să le masezi cu o periuță de dinți moale sau cu vârful degetelor, pentru un efect de exfoliere..
Ai grijă de părul tău.
Culoarea ternă a părului și o tunsoare demodată sau prea veche nu sunt cu adevărat benefice pentru chipul tău fără machiaj. Alege coafuri simple și culori naturale, deoarece opțiunile mai drastice ar fi discordante cu un aspect natural. Tunde-ți vârfurile în mod regulat, folosește produse de protecție termică și nu vă exagera cu produsele de styling. Uleiul de nucă de cocos poate adăuga strălucire părului tău. De asemenea, ajută la combaterea mătreții, uscăciunii și a altor probleme. Clătirea părului cu extracte din plante fierte (salvie și coajă de stejar pentru brunete, mușețel și tei pentru blonde) aduce de asemenea strălucire părului tău.
Folosește protecție solară.
Radiațiile ultraviolete cresc mult riscul apariției ridurilor premature și a altor „bonusuri” neplăcute ale îmbătrânirii. De asemenea, pot duce la cancer de piele, iar persoanele cu pielea sensibilă pot fi afectate cel mai mult. Prin urmare, produsele cu SPF trebuie utilizate nu numai vara pe plajă, ci pe tot parcursul anului.
Concentrează-te pe pielea ta.
Cosmetologii cred că nu ar trebui să ne spălăm fața de mai mult de 2 ori pe zi. Și este chiar mai bine să faci acest lucru doar înainte de a te culca. Dimineața poți folosi lapte sau loțiune demachiantă sau un cub de gheață. Cel mai important este să nu vă frecăm prea mult pielea, deoarece astfel de proceduri pot fi destul de dure. Aplicarea măștilor de față (o mască de lut alb, de exemplu) o dată pe săptămână este de asemenea util. Și dacă pielea ta nu este prea sensibilă, o poți exfolia ușor folosind diferite metode simple.
Dormi suficient.
Un somn adecvat (cel puțin 7-9 ore) este esențial pentru menținerea pielii în stare perfectă și pentru o sănătate bună în general. Du-te la culcare până la 11 pm, deoarece după miezul nopții corpul începe să producă unul dintre principalii „hormoni de frumusețe” – melatonina. Încearcă să dormi pe spate pentru a reduce aspectul potențialelor riduri premature.
Reconsideră-ți dieta.
Studiile confirmă o legătură directă între starea pielii noastre și alimentele pe care le consumăm. Peștele marin uleios, uleiurile vegetale, semințele și nucile sunt printre cele mai importante alimente. Ele sunt o sursă de acizi grași, vitamina E și caroteni care sunt principalele arme în lupta împotriva radicalilor liberi. Produsele lactate trebuie să fie incluse și ele în meniu deoarece acestea sunt cheia microflorei sănătoase.
Găsește-ți propria culoare.
Alegerea corectă a culorii hainelor te va ajuta să tonifici pielea, să ascunzi defectele și să-ți faci aspectul mai expresiv. Pielea fără fond de ten pare mai palidă și, de aceea, este important să nu înrăutățim situația alegând nuanțe prea întunecate și reci. Albul nu este, de asemenea, cea mai bună opțiune. Cele mai bune sunt culorile strălucitoare pure: albastru, turcoaz, smarald, piersic.