10 obiceiuri simple care te pot ajuta să trăiești mai mult
Dacă îți pasă de sănătatea ta, dar nu vrei să te privezi de plăcerile vieții, atunci avem vești bune: există o cale de ieșire dovedită științific! Cele mai inteligente minți ale lumii noastre au găsit obiceiuri neobișnuite dar plăcute, care pot ajuta o persoană să rămână sănătoasă și fericită. Te pot ajuta chiar să ai o viață mai lungă! Hai să-ți spun despre 10 dintre cele mai interesante moduri de a-ți face viața mai bună. Alege să le implementezi pe cele care-ți plac!
Cel mai bun moment pentru somn este de la 22 la 6 dimineața
Medicii chinezi au creat un sistem întreg care explică ce organe se restabilesc la ce oră și de ce a dormi de la 22 la 6 dimineața este mai bine dacă vrei să trăiești mai mult. De exemplu, sistemul imunitar combate virusurile și elimină toxinele din organism de la ora 21 la 23. Ficatul se restabilește activ de la ora 23 la 1 dimineața, iar plămânii se curăță de la 3 la 5 dimineața. Acesta este motivul pentru care putem avea o ușoară tuse în această perioadă. Intestinele se curăță mai aproape de dimineață, de la 5 la 7 dimineața.
Ignoră opinia publică.
Oamenii de știință din SUA susțin că ignorând opinia publică poate ajuta o persoană să trăiască mai mult. Când ne gândim la reacțiile oamenilor din jurul nostru, suntem mai restricționați, mai puțin spontani și suntem mai des nervoși. Aceste nuanțe au ca rezultat faptul că oamenii devin mai puțin fericiți. Și cum au dovedit oamenii de știință, o persoană nefericită trăiește o viață mai scurtă.
Fă băi de soare.
Lumina soarelui ne oferă vitamina D. Nu numai că ajută la combaterea depresiei, care este adesea motivul apariției a numeroase boli, dar scade, de asemenea, riscul de diabet. În 2016, în timpul unor cercetări majore, biochimiștii au realizat că acei oameni care luau băi de soare mai mult de o oră pe zi erau cu 67% mai puțin predispuși să dezvolte orice fel de cancer decât cei care nu petreceau atât de mult timp sub razele soarelui.
Periază-ți dinții mai puțin.
Dacă te numeri printre acei oameni cărora le place să facă dușuri deseori, este posibil să reevizuiești lucrurile. Medicii de la Clinica Cranley din Londra au dovedit că săpunul impropriu în combinație cu apa caldă ne privează pielea de stratul său protector de ulei. Pe termen lung, acest strat devine uscat și nu poate proteja corpul. Acesta este motivul pentru care merită să faci duș mai rar și mai atent. Dentiștii spun lucruri similare: spălarea dinților prea des și folosirea apei de gură poate dăuna smalțului dentar. Acest lucru este valabil mai ales dacă îi periezi imediat după masă, deoarece multe produse fac smalțul mai moale, făcând dinții mai ușor de deteriorat.
Mănâncă mai multe roșii.
Oamenii de știință americani de la Universitatea din Boston au efectuat cercetări care le-au luat 11 ani pentru a le finaliza. Au comparat starea de sănătate a 5.000 de participanți, împreună cu alimentele consumate și au ajuns la concluzia că se poate reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare cu 26% prin includerea roșiilor în dieta lor. Potrivit specialiștilor, totul se datorează unui antioxidant conținut în roșiile numite licopen. Este tocmai ceea ce oferă roșiilor culoarea lor roșie. Acesta este motivul pentru care adăugarea unei felii de roșii în sandvișul de dimineață poate aduce multe avantaje.
Scapă de ceasul de alarmă.
Acest lucru este valabil mai ales dacă sună tare. De asemenea, scapă de un ibric cu fluier, cronometre, alarme și alte zgomote. Cercetătorii japonezi susțin că oamenii, în special cei care au hipertensiune arterială, au un risc mai mare de a face un atac de cord de la un zgomot puternic abrupt. Mai mult, astfel de zgomote ascuțite îți afectează negativ sistemul nervos.
Mănâncă cruste de pâine.
Biochimiștii germani de la Institutul de Nutriție Umană și Știința Alimentelor din Kiel recomandă consumul crustei de pâine. Antioxidanții crustei care împiedică dezvoltarea cancerului de colon și curăță organismul se formează în pâine în timpul procesului de coacere. Șeful de cercetare, Thomas Hoffman, spune: „Am observat că în scoarța unei pâini există de 8 ori mai mulți antioxidanți decât în restul pâinii, în timp ce studiază proprietățile pâinii. De aceea, crusta este cea care dă mai multe beneficii sănătății.”
Nu atinge țigările.
Știm cu toții că inhalarea fumului de țigară este dăunătoare sănătății noastre. Dar Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor susține că nu numai că este periculos să fii lângă o țigară aprinsă, dar atingerea ei poate fi dăunătoare. De ce asta? Deoarece la creșterea tutunului, lăstarii absorb în mod activ elemente radioactive utilizate în agricultură, cum ar fi polonium-210, plumb-210 și radiu. Iar aceste elemente rămân în interiorul plantei chiar și după uscarea frunzelor și, ca urmare, sunt prezente în țigări. Deși dozele sunt extrem de mici, ele pot totuși intra în corpul uman prin atingere.
Dansează!
Oamenii de știință din Franța spun că învățarea dansului este cea mai bună modalitate de a prelungi viața. Au descoperit că cel mai bun dans care să te ajute să ai o viață lungă este salsa. Face oasele puternice, îmbunătățește funcția pulmonară și sistemul sanguin și ajută să facă față astmului. Orice alt dans activ și vesel va funcționa și el. Principalul lucru este să te menți în mișcare și să rămâi într-o dispoziție elevată.
Poartă șosete ude peste noapte.
Da, ai citit corect – șosetele umede aduc multe avantaje. Datorită contracțiilor vaselor de sânge care apar când picioarele încep să se răcească, toți nutrienții buni sunt trimiși țesuturilor și organelor. Corpul nostru are nevoie de acești nutrienți pentru a stimula circulația și a combate cele mai multe infecții. Mai mult, când picioarele încep să se încălzească din nou, vasele încep să se dilate, ceea ce face ca toxinele care s-au blocat în țesuturi să se elibereze în fluxul sanguin și să părăsească corpul.