fbpx

10 moduri rapide de a scăpa de calusuri și de a obține picioare moi 

Calusurile sunt pete de piele groasă cauzate de frecare și pot deveni o durere. Ele apar adesea pe mâini și picioare și, deși sunt în mod normal inofensive, pot fi infectate dacă nu sunt tratate. În timp ce medicii pot trata calusurile cu răzături speciale, acizi sau o piatră ponce, există și remedii la domiciliu pe care unele femei le-au folosit apelând la simple elemente găsite în casă. Mai jos, sunt câteva dintre diferitele remedii casnice folosite de-a lungul anilor pentru tratarea calusurilor.

  1. Zdrobește câteva aspirine

Aspirina simplă te ajută să tratezi calusurile. Zdrobește în jur de 5 sau 6 tablete de aspirină și amestecă-le cu suc de lămâie și apă. Fă o pastă care poate fi întinsă pe calus. Înfășoară zona cu un prosop cald și acoperă-l cu o pungă de plastic. După aproximativ 10 minute, răzuie calusul cu o piatră ponce. Dacă ești diabetică sau ai alergie la aspirină, nu utiliza această metodă.

  1. Folosește bicarbonat de sodiu

Adăugarea de bicarbonat de sodiu la o baie de picioare te poate ajuta la vindecarea calusurilor. Amestecă bicarbonatul de sodiu cu apă pentru a face o pastă și aplic-o pe calusurile tale în mod regulat, până când se vindecă.

  1. Un pic de ceai

Un ceai aromat și cald este întotdeauna reconfortant, dar poate fi bun și pentru piele. Când înmoi calusurile, amestecă ceai de mușețel sau ulei de arbore de ceai (Tea Tree) în apă. Acest lucru te va ajuta să-ți usuci pielea. Dacă ceaiul pătează pielea, acest lucru poate fi ușor corectat cu apă și săpun.

  1. Frecție cu amidon de porumb

Calusurile pot fi prevenite cu ușurință. Freacă-ți picioarele cu amidon de porumb pentru a ajuta la păstrarea lor uscată, ceea ce împiedică atât iritarea calusurilor cât și alte posibile infecții. Această metodă poate calma, de asemenea, calusurile dureroase și monturile.

  1. Fă-ți un pansament de oțet

Înmoaie o bilă de bumbac în oțet și tapeaz-o pe calusul tău. Lasă-l peste noapte și apoi freacă-l cu o piatră ponce. Asigură-te că oțetul atinge doar calusul și nu pielea din jur.

  1. Frecție cu felii de ananas

Feliile de ananas au enzime care te pot ajuta la înmuierea și eliminarea calusurilor. Așează o bucată mică de ananas proaspăt peste calus și înfășoar-o cu o bucată de pânză pentru a o păstra în loc. Acest lucru ar trebui făcut o dată pe noapte timp de o săptămână. Aplicarea sucului de ananas pe zonă te poate ajuta și înainte și după împachetare.

  1. Tapează cu pâine neagră

Pâinea neagră uscată ar putea să nu fie bună pentru mâncat, dar poate ajuta pielea să se înmoaie. O jumătate de felie de pâine în oțet de cidru de mere – se aplică pe calus înainte de a te culca. Înfășoară cu folie de plastic și pune-ți peste o șosetă de bumbac. Calusul se va trata în câteva ore.

  1. Folosește aloe peste noapte

Poți utiliza fie o frunză de aloe, fie un gel de aloe pur pentru acest truc. Aplică partea cărnoasă a plantei sau a gelului pe calus și acoper-o cu un bandaj. Calusul ar trebui să fie acum destul de moale pentru a-l înlătura.

  1. Uleiul din vitaminele A și E

Vitaminele pot ajuta la tratarea pielii tale, chiar și atunci când sunt utilizate topic. Ia cu o seringă din capsula de vitamina A sau E și aplică-ți-l pe calus. Fă acest lucru înainte de a dormi și continuă până la vindecarea lui.

  1. Poartă șosete (sau mănuși) cu creme speciale sau vaselină

Creme sau loțiuni exfoliante pot ajuta la tratarea calusurilor, mai ales dacă conțin acid salicilic, uree sau lactat de amoniu. În plus, cremele de înmuiere a pielii sau vaselina pot ajuta și la înmuierea calusului. Purtarea șosetelor sau mănușilor după aplicarea cremelor poate ajuta la etanșarea umidității pentru calusul de pe picioare sau mâini.

Sfat: Untul de shea poate ajuta și pielea crăpată

Dacă picioarele sunt aspre sau crăpate, iată un sfat prețios – masează picioarele cu unt de shea. Nu numai că acest lucru poate adăuga umiditate și vindecă picioarele deteriorate, dar poate ajuta, de asemenea, la eliminarea senzației de picioare dureroase.