10 moduri de a scăpa de pielea lăsată a feței și a gâtului
Conform statisticilor postate de Societatea Internațională de Chirurgie Plastică Estetică, în 2017, 17 milioane de femei au căutat Botox pentru a-și întinde pielea atât pe față, cât și pe gât! Chiar dacă Botox poate fi o cale de ieșire ușoară, mai ales atunci când cineva are capacitatea financiară de a face acest lucru, există multe moduri naturale care nu sunt cunoscute pe scară largă de a scăpa de pielea ce-și pierde eleasticitatea. Mai ales pentru că este nevoie de timp, dăruire și sacrificiu. Dar atunci când încerci aceste sfaturi, nu numai că vei scăpa de pielea lăsată, dar și starea ta generală de sănătate se va îmbunătăți. Am găsit 10 moduri naturale de a scăpa de pielea înfiorătoare la orice vârstă și de a o preveni în viitor fără a apela la chirurgie estetică sau ace.
Limitează-ți zahărul.
Învățăm despre tot mai multe efecte negative pe care zahărul le are asupra sănătății noastre generale, iar când vine vorba de pielea noastră, face mai mult rău decât bine. Consumul regulat de zahăr începe un proces în sistemul nostru digestiv numit glicare care are ca rezultat AGE. Acești AGE descompun colagenul pe care corpul tău îl produce (care este proteina care ne ține pielea strânsă) chiar mai repede decât ar trebui și împiedică reproducerea sa la fel de regulat cum trebuie. Acest lucru are ca rezultat că pielea devine mai slabă și apar ridurile. Când elimini zahărul, producția de colagen va fi reechilibrată și atât pielea, cât și corpul tău vor fi puternice și hidratate. Cantitatea maximă de zahăr de care organismul tău are nevoie fără a-ți dăuna sănătății este de 6 linguri pe zi. Dar reține că aproape toată mâncarea pe care o consumăm ar putea conține zahăr, de aceea este important să o eviți cu cafeaua sau ceaiul de dimineață.
Încearcă uleiul de nucă de cocos.
Uleiul de nucă de cocos este crema hidratantă finală. Din cauza consistenței sale, atunci când aplici ulei de nucă de cocos pe piele, umple porii și ridurile care pot începe să apară păstrând pielea netedă și hidratată, ceea ce este extrem de important. În plus, acizii grași prezenți în uleiul de nucă de cocos pot pătrunde în piele datorită greutății sale moleculare reduse, spre deosebire de toate hidratantele pe bază de apă și pot proteja proteinele naturale ale pielii tale. Conform unui studiu realizat de Institutul Național de Sănătate, uleiul de nucă de cocos poate trata în mod eficient pielea uscată, poate preveni descuamarea pielii și eliminarea ridurilor. Poți aplica o cantitate mică de ulei de nucă de cocos pe piele dimineața și să dublezi cantitatea noaptea chiar înainte de culcare. Este important să căutăm un ulei de nucă de cocos organic care să nu fi fost odorizat sau tratat în niciun fel! Nu uita să-l aplici și pe gât, deoarece uneori neglijăm zona gâtului când vine vorba de hidratare.
Dublează-ți antioxidanții.
Pielea este cel mai mare organ din corpul uman și este expusă la oxidare cel mai mult, ceea ce înseamnă că pielea ta este deteriorată doar trecând prin rutina ta zilnică. Alimentele bogate în antioxidanți pot ajuta la combaterea pagubelor pe care stresul oxidativ le-a făcut pielii tale. Chiar dacă s-ar putea să obții o cremă hidratantă care se presupune că este bogată în antioxidanți și care te poate ajuta revitalizarea pielii, atunci când vine vorba de antioxidanți, cea mai bună soluție începe pe dinăuntru. În loc să cheltui o sumă imensă de bani pe un produs hidratant scump, începe să consumi alimente care vor readuce pielea pe cale de lăsare și vor reduce orice semne de îmbătrânire. Încearcă să mănânci o mulțime de afine, struguri, căpșuni, mure, fasole roșie, spanac și kale.
Spală-ți fața.
Cu toții am fost vinovați că am dormit nedemachiați, pentru că eram prea obosiți sau ne era prea lene să-l eliminăm. Este important însă să-ți iei câteva minute în plus dimineața și noaptea pentru a te spăla pe față, mai ales când vine vorba de îndepărtarea machiajului. Când machiajul este aplicat pe piele, acesta devine absorbit încet prin pori și, deoarece aproape toate produsele de machiaj conțin substanțe chimice dure, acestea adaugă apoi și contribuie la stresul oxidativ prin care celulele pielii trec zilnic. Este important să folosești un produs de curățare pe bază de apă și apoi să adaugi puțină apă rece pentru a ajuta să restrângi porii. NU folosi un scrub facial seara, ci o dată sau de două ori pe săptămână pentru a evita iritarea pielii și forțarea eliminării celulelor pielii atunci când nu trebuie. Aplică un pic de ulei de nucă de cocos ca hidratant după ce ți-ai curățat fața.
Beta caroten și vitamina A.
Conform unui studiu recent realizat la Institutul Național de Sănătate, o combinație de beta-caroten, care este prezentă în multe alimente, iar vitamina A poate preveni și repara îmbătrânirea pielii, motiv pentru care deseori îl vedem ca un ingredient principal în multe substanțe hidratante și creme solare anti-îmbătrânire. Beta carotenul s-a dovedit că împiedică lumina ultravioletă a soarelui de la deteriorarea și îmbătrânirea pielii, iar vitamina A stimulează producția de colagen și fibrele elastice ale pielii. Atât beta-carotenul cât și vitamina A sunt prezente în alimente precum morcovii, cartofii dulci, kale, spanacul, cantalupul și caisele. Doza zilnică recomandată atât de vitamina A cât și de beta caroten este de 30 mg.
Aplică sucul de castraveți.
Pe măsură ce îmbătrânim, componente ale pielii, cum ar fi colagenul, care promovează fermitatea, iar elastina, care oferă elasticitate, este produsă cu 1% mai puțin în fiecare an după vârsta de 20 de ani! Pielea începe apoi să se subțieze și să se afunde în zone precum fața, gâtul și pieptul. Prin urmare, este important să ai grijă de acele zone mai frecvent decât alte părți ale corpului, cu măști obișnuite. Castraveții și sucul de castraveți fac minuni atunci când vine vorba de îngrijirea pielii. Sunt abundente în silice minerală, care este o componentă esențială pentru țesutul sănătos al pielii și acidul ascorbic care poate preveni retenția de apă la nivelul pielii. Atunci când se aplică direct, castraveții pot extrage toxinele din porii pielii și pot strânge colagenul de sub piele. Cum se procedează: Ia 1 castravete, cojeste-l și taie-l în bucăți mici. Se macină 10 – 20 de secunde până devine un suc apos. După aceea, pune-l într-o strecurătoare și separă apa de pastă.
Spală-ți fața așa cum faci în mod normal noaptea cu un demachiant fără ulei. Pune sucul pe un tampon de bumbac și apoi aplică-l pe față, gât și piept. Se lasă 20 de minute până se usucă. Spală-țifața cu apă rece și usuc-o. Repetă această metodă de două ori pe săptămână.
Amestecă bicarbonatul de sodiu și uleiul de cocos.
Atât uleiul de nucă de cocos, cât și bicarbonatul de sodiu au mari avantaje anti-îmbătrânire. Bicarbonatul de sodiu este un ingredient natural folosit pentru a exfolia pielea și pentru a scăpa de celulele moarte ale acesteia, pentru a micșora porii mari și pentru a promova producerea de colagen atunci când este masată în piele. Uleiul de nucă de cocos, așa cum am explicat mai sus, este excelent pentru hidratarea pielii, pătrunderea în piele și pentru tratarea lăsării pielii și ridurilor care apar în timp. Prin combinarea celor 2 ingrediente, vei putea să-ți exfoliezi pielea, să o hidratezi și să o masezi, ceea ce va promova fluxul de sânge sub piele și va induce producția de colagen. Cum se utilizează: Umple 1/4 dintr-un borcan cu ulei de nucă de cocos (alege un borcan cu un capac, astfel încât să îl poți păstra pentru utilizare ulterioară). Se adaugă 3 linguri de bicarbonat de sodiu și se amestecă bine până devine o pastă. Dimineața, scoate 1 lingură de pastă și maseaz-o pe toată fața și pe gât timp de 1-2 minute (evită zona delicată a ochilor). Lasă-l să stea 10 minute. Spală fața cu apă rece și usuc-o! Repetă acest lucru de 2 ori pe săptămână.
Amestecă albușul de ou și mierea.
Albușul de ou și mierea au numeroase beneficii pentru sănătate pentru piele atunci când sunt aplicate topic iar acum o pot dovedi și științific. Conform unui studiu realizat de Centrul de Cercetare pentru Științe și Tehnologie Agocampu Rennes, albușurile de ou sunt dovedite a reduce ridurile, liniile fine și înfrângerea inversă a pielii. În timpul cercetărilor, au luat ouă de la pui și au descompus ingredientele albușurilor. Făcând acest lucru, au găsit 69 de proteine majore care revitalizează și strâng pielea atunci când sunt aplicate topic. Mierea este abundentă în antioxidanți, poate elimina murdăria și pătrunde în piele. În plus, este higroscopic, precum glicerina, ceea ce înseamnă că hidratează pielea și absoarbe apa din mediu. Combinând aceste ingrediente, ele devin un tratament puternic pentru piele. Cum se utilizează: Separă 1 albuș de gălbenuș într-un bol. Adaugă 2 lingurițe de miere și amestecă bine până devine o pastă. Se lasă la foc mic timp de 20 de minute. Aplică pe piele, față și gât (evită zona delicată a ochilor). Spală-ți fața cu apă rece și usuc-o! Repetă o dată pe săptămână.
Exerciții
La fel cum mușchii picioarelor pot răspunde la exerciții fizice și tonifiante, mușchii faciali răspund și ei la exerciții. Mușchii formează un fundament puternic pentru piele, astfel încât atunci când mușchii își pierd tonusul, pielea va urma și va începe să se lase. Teoria din spatele exercițiilor faciale și yoga la nivelul feței este aceea că pot tonifica mușchii faciali, îmbunătăți circulația sângelui și pot strânge pielea.
Exercițiul „ cu lingură”.
Acest exercițiu este ideal pentru creșterea pomeților, reducerea pliurilor nazolabiale, îmbunătățirea circulației sângelui și atât strângerea cât și consolidarea mușchilor gâtului. Cum se efectuează: Ia o lingură curată și așeaz-o între buze. Folosind maxilarul, ridică lingura. Zâmbește și adu-o la loc timp de 5 – 10 secunde. Relaxează-ți obrajii pentru o pauză mică (10 secunde). Repetă de 10 ori. Fă acest exercițiu în fiecare dimineață după ce te terzești și în fiecare seară chiar înainte de culcare.
Exercițiul de ridicare a ochilor.
Acest exercițiu este ideal pentru ridicarea pielii din jurul ochilor și a pomeților. Poate întări pielea din jurul ochilor și frunții și poate îndepărta liniile fine. În plus, acest lucru va consolida mușchii din jurul ochilor și frunții. Cum se efectuează: Pune-ți degetele index și de mijloc într-o poziție de foarfecă. Așează-le lângă ochi (unul deasupra sprâncenelor și unul deasupra pomeților). Și începe să masezi în mod repetat timp de 20 de secunde. Relaxează-ți ochii câteva secunde. Repetă de 10 ori. Fă acest exercițiu în fiecare dimineață după ce te trezești și în fiecare seară chiar înainte de culcare!
Este important să ne amintim că este nevoie de timp și de efort pentru a strânge pielea „căzătoare”, dar natura are întotdeauna un proces mai lent, dar eficient, iar uneori chirurgia cosmetică nu este răspunsul. Iubește-te indiferent dacă pari mai tânăr sau mai în vârstă!