fbpx

10 lucruri pe care un medic vrea să le știi despre tratamentul acneei

Este controversatul medicament anti-acnee potrivit pentru tine?

Dacă te confrunți cu acneea, este probabil că ai auzit deja de Roaccutan. Deși există o mulțime de căi anti-acnee de încercat, cum ar fi modificarea dietei și schimbarea rutinei de îngrijire a pielii, atunci când orice altceva eșuează și acneea este cu adevărat severă, cuvântul „Roaccutane” începe să fie șoptit în jur. Este unul dintre foarte puținele tratamente orale dovedite clinic pentru acnee, iar rezultatele pot fi incredibile. După cum a explicat dr. Jane Leonard, medic generalist și medic estetician, „Roaccutane poate fi denumit și Isotretinion și este o pastilă care este prescrisă pentru tratarea acneei severe”.

În timp ce doctorul Leonard are pielea fericită acum, nu a fost întotdeauna cazul. Ea ne-a spus: „M-am luptat cu acneea, așa că am empatizare completă cu felul în care te face să te simți fizic și emoțional”.

Cu toate acestea, înainte de a fi prea entuziasmați de acest medicament miraculos, efectele secundare pot fi, de asemenea, de-a dreptul teribile. Dacă tratamentele pentru acnee fără prescripție medicală sunt ca un exfoliant ușor, Roaccutane este ca o coajă completă de acid. Este intens, este extrem și cu siguranță nu este pentru toată lumea. Dr. Leonard ne-a spus mai multe despre avantajele și dezavantajele controversatului drog. Iată ce s-ar putea să nu știi (încă) …

1. Provine din vitamina A

Te întrebai de unde are acest medicament puterea? Ei bine, este de fapt dintr-o sursă naturală. „Este derivat din vitamina A și face parte din aceeași familie ca retinolul și poate fi prescris doar de către dermatologi specialiști. Este utilizat în cazurile severe de acnee atunci când tratamentele de primă și a doua linie includ retinoizi topici, antibiotice topice și orale și altele precum pilula contraceptivă nu a avut succes”.

2. Funcționează oprind producția de ulei (sebum) a pielii

„Roaccutanul este un medicament antiinflamator care atacă glandele sebacee (bucățile care produc ulei) din piele și le reduce producția de ulei. De asemenea, ajută la reducerea numărului de bacterii care trăiesc în piele. Efectul combinat al uleiului natural redus producția, numărul redus de bacterii cauzatoare de acnee și inflamația redusă contribuie la prevenirea apariției acneei”, a explicat dr. Leonard. Aceasta este ceea ce numim o abordare în trei direcții.

3. Rezultatele sunt destul de impresionante

Deși este extrem, a obținut rezultatele pentru a se sprijini – Jane ne-a spus „Are o rată de succes de aproximativ 80% atunci când este administrat timp de 4-5 luni”. Ne plac acele cote.

4. Nu este pentru orice tip de acnee

În timp ce o serie de coșuri te pot face să încerci orice pentru a scăpa de ele, dr. Lenoard ne-a spus că există câteva caracteristici care trebuie să fie prezente pe pielea ta. pentru ca Roaccutane să fie adecvat. „Coșurile, nodulii (bulgări solizi și dureroși sub piele), chisturile (bucățile umplute cu puroi sub piele) și cicatricile trebuie să apară înainte de a lua în considerare pornirea Roaccutane”, a recomandat dr. Leonard.

5. Au existat efecte secundare înfricoșătoare, care modifică starea de spirit

Dacă ar exista pastile magice pe care le-ai putea lua fără efecte secundare, în ce lume fericită ne-am afla. Dar, așa cum a remarcat dr. Leonard, „Împreună cu beneficiile pozitive ale Roaccutane de combatere a acneei vin câteva precauții/efecte secundare serioase. au fost raportate tulburări psihiatrice, inclusiv stări de spirit foarte scăzute și depresie, asociate cu administrarea de izotretinoină (Roaccutane) pentru acnee”.

6. Oh, și ar putea avea unele efecte ciudate asupra pielii tale

Se pare că ceva care usucă agresiv producția de ulei poate, de asemenea, să supere alte părți ale pielii. Dr. Leonard a spus că toate aceste simptome sunt o posibilitate: „Buze crăpate, dermatita, pielea foarte uscată, pielea solzoasă, mâncărimea, o erupție roșie și pielea delicată și fragilă”.

7. Va trebui să faci multe vizite la medicul tău

Din cauza posibilelor extremități ale efectelor secundare, medicul va dori să continue verificarea asupra ta, a spus dr. Leonard. Va trebui sa faci vizite de urmărire regulate pentru a monitoriza atât efectele fizice cât și pe cele posibile psihologice ale administrării de Roaccutane. Nici unul pentru comobi-fobi.

8. Unele persoane  nu-l pot lua

La fel ca în cazul tuturor medicamentelor orale, vor exista unii oameni care chiar trebuie să o evite. Desigur, medicul îți va vorbi despre acest lucru, dar dr. Leonard a spus că Roaccutane este interzisă oricui este însărcinată (mai multe despre asta mai târziu), care alăptează sau cu funcție hepatică afectată, precum și că trebuie exercitată precauție pentru oricine cu diabet zaharat, depresie sau insuficiență renală.

9. Este grav periculos dacă rămâi gravidă

Chiar dacă nu ai încă un copil, trebuie să te gândești la posibilitatea de a rămâne gravidă atunci când începi să iei Roaccutane. Dr. Leonard ne-a spus: „Ți se va spune că trebuie să începi să iei contracepție, chiar dacă în prezent nu ești activă sexual. Roaccutane poate provoca leziuni grave unui făt în curs de dezvoltare”.

10. Te va face foarte sensibilă la soare

Știm cu toții că ar trebui să purtăm SPF din punct de vedere „religios”, dar acest lucru va deveni și mai important dacă iei această pastilă. După cum a explicat dr. Leonard, „Roaccutane îți face pielea extrem de fotosensibilă. Acest lucru înseamnă că vei fi mai sensibil la lumina soarelui și mult mai probabil să fii expus arsurilor. În fiecare zi ar trebui să porți un SPF, chiar și pe timp ploios, deoarece razele UV sunt prezente chiar dacă soarele nu strălucește.